Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 23. 14:23, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A Böhn-csapat a németeket is legyőzte

A Böhn-csapat a németeket is legyőzte

A magyar női kézilabda-válogatott Nyíregyházán 25–23-ra győzött Németország ellen az Eb-selejtezők 1. csoportjában.

Volt miért visszavágnunk, hiszen a 2011-es vb-selejtezőn nemcsak a brazíliai világbajnokságon való részvételt buktuk el, hanem végül az olimpiai szereplés lehetőségét is. Most már új szövetségi kapitánnyal fogadtuk a németeket, akik leginkább Nadja Nadgornajának köszönhetően tartották a lépést a mieinkkel az első negyedórában. A kijevi születésű átlövő már a tavalyi párharc során is Németország legjobbja volt, ez nem változott meg, a magyar csapat játéka viszont sokkal összeszedettebbé vált azóta.

Az elején Kovacsicz Mónika volt leginkább elemében, majd Hornyák Ágnes és Zácsik Szandra is fontos gólokkal járult hozzá ahhoz, hogy elhúzzunk. Görbicz Anita igazi vezérként mozgatta a csapatot, az sem szegte kedvét, hogy a második hétméteresét fölé lőtte.

A kapunkban Herr Orsolya kezdett, és remek védésekkel hálálta meg Karl Erik Böhn bizalmát. A félidő közepén egy 13 perces periódus alatt csak egy gólt kapott, ezalatt 7–6-ról 13–7-re növeltük előnyünket. A szünet előtti percek a vendégeknek sikerültek jobban, de az első játékrész után négy góllal így is Magyarország vezet (14–10).

A fordulás után sajnos nagyot változott a játék képe, a mieink támadásaiba jóval több hiba csúszott, ebből pedig a németek könnyű gólokat lőttek, de felállt fal ellen is feltalálták magukat. Elsősorban Nadgornaja, aki ellen továbbra sem találtuk az ellenszert, 17–16-os vezetésünknél kilenc gólnál járt már.

A vendégek többször támadhattak az egyenlítésért, ez végül a 47. percben jött össze nekik – Nadgornaja hétméteresből alakította 19–19-re az állást –, a következő támadásuknál pedig a vezetést is átvették.

Emberelőnybe kerülve megkaptuk a lehetőséget a fordításra, ez aztán a német kiállítás letelte után sikerült, Kovacsicz szélről lőtt góljával.

Egy 4–0-s sorozattal 20–21-ről 24–21-es előnyt varázsoltunk – Nadgornaja közben hétméterest hibázott Kiss Évával farkasszemet nézve –, ezután viszont a német kapitány időt kért, ami hatásosnak bizonyult. A vendégek 24–23-ra feljöttek, Bulath azonban egy bombával eldöntötte a mérkőzést, Kiss pedig kivédte az utolsó német hetest, így 25–23-as győzelemmel őriztük meg százszázalékos mérlegünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.