Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Április 02. 04:00, vasárnap | Helyi
Forrás: gyorikosar.hu foto: fiba.com

A bronzért játszhatnak a kosaras lányok

A bronzért játszhatnak a kosaras lányok

CMB Cargo-UNI Győr-Uniqa-Sopron 59-78 (17-21, 12-15, 18-19, 12-23)

Pécs, Killik László női Magyar Kupa, elődöntő. V.: Cziffra, Györffy, Hegedűs.

UNI Győr: KIESEL 13, Laklóth, Likhtarovic 6/3, HRUSCAKOVÁ 8, Goree 14. Cs.: SIMON ZS. 16/3, Varga Zs., Török Á. 2, Markó, Kovács V. Edző: Völgyi Péter.

Sopron: Fegyverneky 3/3, TURNER 28/12, JOHNSON 17, Krnjic 5, GEORGE 12/3. Cs.: CRVENDAKIC 11, Dubei, Határ 2, Weninger, Czukor. Edző: Sterbenz László.

Turner triplájával kezdődött a mérkőzés, melyre Likhtarovic ugyancsak hárompontossal felelt. Utána viszont a soproniak percei következtek, hiszen elléptek 12-3-ra. Érthető volt, hogy a rossz periódusnak Völgyi Péter időkéréssel próbált véget vetni. Hatásosak is voltak az edző szavai, mert fokozatosan zárkóztunk fel. Goree kosár plusz büntetője után már csak négy pont volt a hátrányunk (12-16), s ez a különbség a szakasz végéig nem is változott. A második tíz percet nagyon jól nyitottuk, hamar sikerült kiegyenlítenünk, de a vezetést nem tudtuk átvenni. Sőt, elég volt két eladott labda, s máris 27-21 volt a Sopron javára. Völgyi Péter megint megpróbálta rendezni a sorokat. Mindez arra jó volt, hogy állandósult a különbség, a félidő hajrájában azonban Krnjic kosár plusz büntetője után 36-27-es soproni vezetést mutatott az eredményjelző. A hajrában Kiesel dobott ziccert, a levegőben lévő játékosunkat azonban George meglökte, amiért sportszerűtlent ítéltek ellene. Sajnos Kiesel rosszul fogott talajt, a térdét fájlalta, a plusz büntetőt Török Ági kihagyta, s az oldalvonalról indított támadást sem tudtuk kosárral befejezni, így a szünetben 36-29-re vezetett az Uniqa.

A második játékrész elején egy soproni triplával tíz pontra nőtt a differencia, de innen is sikerült megint visszajönnünk, előbb négy (41-37), majd három pontra zárkóztunk (43-40). A legrosszabbkor jöttek Turner triplái, ami azonban nem törte meg a lendületünket. A soproniak edzője 51-47-nél időt is kért, kár, hogy a negyed hátralévő részében már csak négy soproni pont született (55-47). A zárószakaszban ellenfelünk tíz pont fölé növelte előnyét (59-47), Simon Zsófi triplája még halvány reménysugarat jelentett (59-50), de a folytatásban mintha kicsit felőrlődtünk volna a folyamatos üldözéstől, a következő perceket 13-5-re nyerte a Sopron, amivel eldöntötte a találkozót. Mindez tehát azt jelenti, hogy holnap 16 órakor a PEAC-Cegléd meccs vesztesével játszunk a bronzéremért.

Völgyi Péter: - Most nem tudtuk azt megvalósítani, amit tegnap a negyeddöntőben. Hagytuk, hogy a Sopron kulcsemberei lendületbe jöjjenek. Az egész mérkőzés arról szólt, hogy próbáltunk visszajönni a meccsbe. Úgy tűnik, belőlünk vett ki többet a negyeddöntő, ami elsősorban a támadásszervezésben és a távoli dobásokban mutatkozott meg, így a végére már nem maradt esélyünk.

Brianna Kiesel: - Fizikálisan nagyon kemény mérkőzés volt. Sajnos védekezésben nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Döntő volt még emellett az s, hogy a Sopron nagyon jól dobott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.