Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 02. 11:00, hétfő | Belföld

A Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

A Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során öten sérültek meg, három ember pedig életét vesztette. Íme a 39. hét eseményei.

Hétfőn reggel a soproni hivatásos tűzoltókat Kópházára, a Keresztúri utcába riasztották, ahol egy üzem raktáránál izzani kezdett a csarnokhoz kívülről hozzáépített elszívó-berendezés belseje. Az ott dolgozók porral oltóval és a fali tűzcsap segítségével körülhatárolták a tüzet, a tűzoltók pedig megbontották és átvizsgálták a berendezést, majd eloltották az izzó szűrőbetéteket. A tűzoltási munkálatok idejére az üzemben tartózkodó nyolcvanegy ember elhagyta az épületet. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Összeütközött egy utasok nélkül közlekedő autóbusz és egy gépkocsi hétfő reggel a 86-os főút Csorna és Szilsárkány közötti szakaszán, az M86-os autópálya közelében. A balesethez a csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában vettek részt. A helyszínelés idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták. A balesetben senki nem sérült meg.

Kedden délután két baleset is történt Győrben. Kora délután két személygépkocsi karambolozott a Szent Imre út és a Szauter Ferenc utca kereszteződése közelében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy embert kiemeltek az autóból, majd átadták őt a mentőknek.

Valamivel később ismét két autó ütközött össze Győrben, a Nagy Imre utca és a Somogyi Béla utca kereszteződésénél. Az egyik kocsi egy villanyoszlopnak ütközött, amely megdőlt. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat és értesítették az áramszolgáltatót. A balesetben egy ember könnyebben sérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Szerdán reggel Sopronban, a Király Jenő utcába riasztották a város hivatásos tűzoltóit, ahol egy tehergépjármű hidraulika kapcsolószerkezete égett. A lángokat a közelben dolgozók egy porral oltó készülékkel eloltották, majd a tűzoltók áramtalanítottak és lehűtötték az alkatrészt. Személyi sérülés nem történt az eset során.

A csornai hivatásos tűzoltókat csütörtökön este a 86-os főút mellé Szilsárkány határába riasztották, ahol néhány négyzetméteren meggyulladt a száraz fű. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat, amik nem veszélyeztettek semmit.

Ketten életüket vesztették, ketten pedig megsérültek abban a balesetben, amely vasárnap hajnalban történt a Kisbajcs és Vének közötti úton, Kisbajcs határában. Egy személyautó letért az útról, árokba hajtott és felborult. A győri hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd az egyik áldozatot feszítővágó segítségével kiemelték a roncsok közül, később kerekeire állították a kocsit. A helyszínelés és műszaki mentés idejére lezárták az út érintett szakaszát.

Forrás: Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton