Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Június 16. 23:44, szombat | Helyi
Forrás: MTI

A kánikula miatt megyénkre is figyelmeztetést adtak ki

A kánikula miatt megyénkre is figyelmeztetést adtak ki

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint Győr-Moson-Sopron megyében tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, ezért ott másodfokú figyelmeztetést rendeltek el.

Emellett Komárom-Esztergom és Veszprém megyében is van rá esély, hogy a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot, így azokra a területeken elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek szombaton azt mondta: az ország nagy részén már most is 30 fok körüli meleg van, vasárnap pedig 30-33 fok várható.

A jövő hét első napjaiban 33-35 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, és várhatóan éjszaka sem lesz 20 foknál hidegebb. Így a napi középhőmérsékletek a 25, de akár a 27 Celsius-fokot is meghaladhatják, vagyis a jövő héten is számítani lehet arra, hogy a hőség miatt egyes területekre veszélyjelző figyelmeztetést adjon ki a meteorológiai szolgálat - mondta a meteorológus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák

2024. Május 15. 09:12, szerda | Helyi

A láthatóság minden évszakban fontos!

A jó idő egyre többeket csal a természetbe, sétára, mozgásra. De ilyenkor is tartsd szem előtt a biztonságot!

2024. Május 15. 08:12, szerda | Helyi

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjába látogatott a francia nagykövet

Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete volt a Széchenyi István Egyetem vendége nemrégiben.

2024. Május 15. 07:13, szerda | Helyi

Vedd elő a színest!

Rajzolj és nyerj a MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatán, melynek témája a biztonságos közlekedés.