Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Február 07. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI

A kisvállalkozásokat segíti a rábaközi Szanyban épülő inkubátorház

A kisvállalkozásokat segíti a rábaközi Szanyban épülő inkubátorház

Kezdő kisvállalkozásokat segítő inkubátorház épül 400 ezer euróból uniós támogatással a Győr-Moson-Sopron megyei Szanyban.

Ahol a már működő cégek 70 millió forint iparűzési adóval gyarapítják a nagyközség büdzséjét - mondta Németh Gergely polgármester az MTI-nek hétfőn.

Az év végére elkészül a közel 800 négyzetméteres létesítmény, amelyben egyebek között lakatos-, és kőfaragó műhely, továbbá raktárak, üzletek és irodák kapnak helyet. A beruházáshoz a Magyarország- Szlovákia Együttműködési Program keretében nyerték el a támogatást, amelyet öt százalék önrésszel és további mintegy 5-6 millió forint járulékos költséggel egészít ki az önkormányzat.

A fejlesztés eredményeként mintegy húsz munkahelyet teremtenek. Szany a munkalehetőségeket illetően egyébként kedvező helyzetben van, a nem egészen 2.300 lakosú település vállalkozásai 1.400 embernek adnak munkát. A vállalkozások által fizetett iparűzési adó a 350 millió forintos évi költségvetés ötödét teszi ki - ismertette a településvezető.

A inkubátorház építési projekt szlovákiai partnere Jóka település, ahol szolgáltatóházzá alakítanak át egy meglévő épületet - tette hozzá Németh Gergely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.