Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Július 25. 09:56, kedd | Helyi

A kukorica izzók előnyei

A kukorica izzók előnyei

Különböző szempontok kerülnek előtérbe a LED termékek felhasználásakor, mint például a formavilág, fogyasztás, árkategória.

Több hirdetés szól arról hazánkban, hogy mennyi spórolható anyagilag és fogyasztásban az izzókkal. Ha összehasonlítunk egy 70-80 W teljesítményű hagyományos izzót egy 5-10 W-os Led-izzóval, kérdés lesz, hogy a spórolás leginkább a szempont, vagy az, hogy mekkora fényerőt kapunk, milyen sugárzási szög lesz az eredmény. Fontos kérdés szintén, hogy alacsonyabb fogyasztás mellett megfelelő minőségű terméket kapunk-e, vagy, hogy látunk-e a hideg fehér fény mellett. Az sem mindegy, hogy milyen térben helyezzük el őket, illetve, hogy megfelelő-e a fényerősség. Számtalan fényerősségű és színű fényforrás érhető el, fontos, hogy ezeket jól válasszuk meg.

Számos előnnyel járhat a használata. A kukorica fényforrás család több szempontból is előnyös választás lehet, számos formában és teljesítményben érhetőek el. A LED fényforrás 50-70% csökkenés mellett ad hasonló fényt, mint más hagyományos társaik. A teljesítményt így nagyban meghatározza a gyártó és az alkatrész minősége is. Előnyeik közé tartozik többek között a sugárzási szög, ami általános körte alakú lámpatestekkel szemben nem olyan LED-ekből áll, amelyek síkban helyezkednek el.

A lámpatest elején található LED sík elhelyezésből eredő 120 fokos sugárzás helyett 360 fokos sugárzást is képes elérni. A kukorica fényforrás, ahogy neve is mutatja, hosszanti elhelyezkedést tesz lehetővé. Ezek akár a 60-70 W teljesítményt is elérhetik, E27-es méretben is gyártják őket. 15 W alatti a hagyományos gömb forma, de az 5-7 W teljesítményűek a legelterjedtebbek, a legtöbbet ezeket használják. Jelenleg 100 lumen körüli fényáramot tudunk elérni wattonként. 850 lumen fényáramra képes egy 75 W-os hagymányos izzó. Egy 5W-os LED körte így kb. csak a fele fényt fogja kibocsájtani. A kukorica fényforrások felépítéséről is érdemes említést tenni, hűtő funkció előállításában hatékonyabban szerepelnek, mint a gömb alakúak. Nagyobb lámpatest esetén a LED-ek elhelyezése ritkább, alumínium lámpa szerkezet is a hűtést szorgalmazza, ami élettartam szempontból igencsak előnyös megoldás lehet. A kukorica fényforrások összességében előnyösebb választás lehet, mint az 5-7, esetleg 10 W gömb izzók. Vegyük számításba a méretet, a kialakítást és fogyasztást is. Ha megfelelő fényforrást akarunk, akkor egy 75W-os izzót egy 15 W-os LED-es fényforrással válthatunk ki. A korábbi izzókhoz hasonló a sugárzási szög, pontszerű a fénykibocsájtás a fényszórás minden irányból megvalósul. Jobb hűtési feltételei mellett élettartama is hosszabb, és jobb eredményeket érhetünk el vele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.