Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Március 20. 15:10, hétfő | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

A múlt héten ötven eseményhez vonultak a tűzoltók megyénkben

A múlt héten ötven eseményhez vonultak a tűzoltók megyénkben

A tűzesetek és műszaki mentések során öten sérültek meg Győr-Moson-Sopron megyében.

Március 13-án hétfőn este fahulladék és papír gyulladt meg egy családi ház pincéjében Sopronban a Bánfalvi úton. A lángokat a helyi hivatásos tűzoltók fojtották el. A rajok az oltási munkálatok során egy oxigén- és egy acetilénpalackot is kihoztak az épületből amiket hőhatás nem ért. A fűtést az ott lakók más módon is meg tudták oldani, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül hatvan négyzetméter alapterületű melléképület és a benne tárolt kerékpárok, használati tárgyak szerda délután a pannonhalmi Rákóczi Ferenc utcában. A tűzhöz a város katasztrófavédelmi őrsének hivatásos tűzoltóit és a pannonhalmi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átvizsgálását. Az eset során senki nem sérült meg.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda délután Sopronban a Thirring Gusztáv utca egyik családi házában. A soproni tűzoltók mérései, majd a gázszolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz kismértékű jelenlétét, ezért a szolgáltató leplombálta a gázkészüléket. A lakók rokonokhoz költöztek a készülék felülvizsgálatáig.

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka a 85-ös számú főút 68-as kilométerszelvényében Nagycenk belterületén egy személygépkocsi villanyoszlopnak hajtott, majd felborult. Az autóban ketten utaztak, egyikük beszorult, őt feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók. Egyik ember könnyebben, a másik súlyosan megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították őket. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kerekeire állították azt. A műszaki mentés idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szombaton délelőtt két gépkocsi ütközött össze Győrben, a Galántai utcában, a Bácsai úti kereszteződés közelében. Az ütközés következtében a járművek összeakadtak, forgalmi akadályt képeztek. A balesetben nem sérült meg senki. A győri hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után szétválasztották az autókat.

Összeütközött két személyautó vasárnap este a 84-es főút lövői szakaszán, a főút és a lövői Fő utca kereszteződésében. A balesethez a soproni hivatásos és a lövői önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben ketten megsérültek. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.