Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Augusztus 30. 12:04, szerda | Helyi
Forrás: mti

A skarlát betűvel és A kis herceggel készül az idei évadra a Győri Balett

A skarlát betűvel és A kis herceggel készül az idei évadra a Győri Balett

Nathaniel Hawthorne A skarlát betű és Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művéből készülő táncjátékokat visz színpadra a 2017-2018-as évadban a Győri Balett.

Kiss János, a társulat igazgatója szerdán a Győri Nemzeti Színházban tartott évadnyitó társulati ülésen elmondta, hogy A skarlát betű premierje november 11-én lesz. A regényből készülő táncjátékot Velekei László koreografálja, a próbák már elkezdődtek.
A kis herceget, amely gyermekdarabnak készül, 2018-ban mutatják be Zachár Lóránd koreográfiájával. Kiss János kiemelte, hogy az elmúlt években mindig próbáltak egy-egy gyermekdarabot bemutatni, mert - mint fogalmazott - "a jövő a mi kezünkben van, nekünk kell gondoskodni arról, hogy kineveljük a gyerekeket, megfertőzzük a táncművészettel, a színházművészet szeretetével".
Beszélt arról is, hogy a tavaly az Audi Arénában bemutatott Diótörő-produkciójukat idén decemberben Veszprémben, a Papp László Budapest Sportarénában és Szombathelyen is előadják.
Többször lépnek majd fel a fővárosban, de Pécsett, Keszthelyen és várhatóan Balatonfüreden is lesz egy-egy előadásuk, emellett Bécsben, Olaszország több városában és Moszkvában is fellépnek. Az orosz fővárosban nyolc előadást tartanak.
Az igazgató kitért arra, hogy jövőre június 18-tól rendezik meg a 14. Magyar Táncfesztivált.
A Győri Balett társulatának négy új tagját is köszöntötték a társulati ülésen: Bálint Adélt, Herkovics Eszter Adriát, a szerb Luka Dimic-et és a brazil Thales Henrique-t.
Kiss János emlékeztetett arra is, hogy szeptember 8-án a Magyar Művészeti Akadémia A színházművészet jövője címmel Győrben tartja negyedik konferenciáját, amelyen 17 órakor egy gála keretében átadják a Kaszás Attila-díjat, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pedig megnyitja az országos színházi évadot.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.