Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2024. Március 26. 09:13, kedd | Helyi

A Széchenyi István Egyetem ZalaZone-on végzett kutatásairól tájékozódott a bécsi magyar nagykövet

A Széchenyi István Egyetem ZalaZone-on végzett kutatásairól tájékozódott a bécsi magyar nagykövet

A Széchenyi István Egyetem nemzetközi tevékenységével, az intézmény Zalaegerszegi Innovációs Parkjával, valamint a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó ZalaZone tesztpályával ismerkedett Magyarország bécsi nagykövete.

A diplomata úgy véli, az ott zajló kutatás-fejlesztési tevékenység új lehetőségeket jelent a magyar–osztrák kapcsolatrendszerben.

A Széchenyi István Egyetem korszerű infrastruktúrával rendelkezik a zalaegerszegi ZalaZone-on, ahol tavaly fejeződött be innovációs parkjának építése. Szilágyiné Bátorfi Edit, Magyarország bécsi nagykövete és Jávori Balázs, a nagykövetség tudományos és technológiai szakdiplomatája az intézmény munkatársainak tájékoztatói mellett megtekintette a világ egyik legmodernebbjének számító járműipari tesztpályát és az egyetem létesítményeit, valamint egy drónbemutatón is részt vettek.

Dr. Lukács Eszter, az egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese elmondta, a képzéseit Győrön kívül Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten kínáló intézmény 14 ezer hallgatója ma már a világ közel nyolcvan országából érkezik. A mintegy 200 magyar és több mint 40 angol nyelvű képzést nyújtó egyetem hat nemzetközi ranglistán is szerepel. A Quacquarelli Symonds (QS) európai listája alapján a kontinens legjobb 400 egyeteme közé, a Times Higher Education (THE) rangsora alapján pedig a világ top 5 százalékába tartozik az intézmény, amely mindkét szervezet fenntarthatósági listáján is szerepel. „Az elmúlt három évben megháromszoroztuk egyetemünk Scopus-adatbázisban mért tudományos publikációs tevékenységét, többek között ennek köszönhető, hogy felkerültünk a THE mérnöki tudományok szakterületi listájára is” – húzta alá.

Az elnökhelyettes kitért a hallgatók számára nyitva álló nemzetközi tanulmányi lehetőségekre, köztük a Pannonia ösztöndíjprogramra, valamint az öt külföldi partneregyetemmel kínált kettős képzésekre. Hangsúlyozta, hallgatóik számos tudományterületen kapcsolódhatnak be a kutatásokba az önvezető járművektől az infokommunikáción át az egészségügyi technológiák fejlesztéséig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 09:12, szombat | Helyi

Vasárnap akart menni a hulladékudvarba? Ne tegye!

Nem üzemelnek most vasárnap, június 16-án a GYHG üzemeltetésében lévő győri és vidéki hulladékudvarok – közölte honlapján a szolgáltató.

2024. Június 15. 08:14, szombat | Helyi

Korlátozhatják a mobilozást az iskolá

Korlátozhatják a mobiltelefonok használatát az iskolák. Az országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot.

2024. Június 15. 07:14, szombat | Helyi

Megyei közgyűlés: az elnök új lesz, a Fidesz-többség a régi

Vármegyei közgyűlés megválasztható tagjainak száma huszonkettő, ezeken pedig a frakciók így osztoznak: Fidesz-KDNP 13 tag, Mi Hazánk 4, Momentum 3, DK 2. Masszív fideszes többség lesz tehát a megyei közgyűlésben is.

2024. Június 14. 09:11, péntek | Helyi

Győri-Lukács Viktória is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.