Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Február 05. 09:03, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

Pénteken este és szombaton délelőtt is szén-monoxid jelenléte miatt riasztották a tűzoltókat.

Szombaton délelőtt Győrladaméron az Ország út egyik házában jelzett be a szén-monoxid-érzékelő. A lakók kiszellőztettek, így a győri hivatásos tűzoltók mérő készüléke már nem mutatott gázkoncentrációt. Később a gázszolgáltató készüléke kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a lakásban, ezért lezárták a gázkazánt. Mivel így nem biztosított a lakás fűtése, az ott lakó négy ember rokonokhoz költözött.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, kályhák, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek.

Pénteken este feltehetőleg szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy ember Veszprémvarsányban. A pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói méréseket végeztek a Herceg utcai házban, ahol rosszullétre panaszkodott az egyik lakó, a műszerek azonban a lakás átszellőztetése után már nem mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A később kiérkezett gázszolgáltató szakemberei leplombálták a kombi gázkészüléket, annak felülvizsgálatáig. A mentők végül szén-monoxid-mérgezéssel szállították kórházba a rosszullétre panaszkodó embert, a család másik öt tagját pedig megfigyelésre szállították kórházba. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a házat más módon is tudják fűteni.

A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését, kéményét!

Mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését még akkor is, ha lakásukban zárt égésterű tüzelő-fűtő berendezést működtetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.