Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 09. 13:04, csütörtök | PR

A városi autók helyzete az ADAC nyári gumi teszteken

A városi autók helyzete az ADAC nyári gumi teszteken

A márciusban elvégzett ADAC lesztek azokra az autósokra is gondoltak, akik kisebb méretű személygépkocsikkal rendelkeznek. Ezek az úgynevezett városi autók mindennap hajtva vannak.

A legtöbben ezeket használják a munkába menethez, vagy a gyerekeket elvinni az iskolába. Sokan, aki ezeket a középkategóriás gépjárműveket használják, mindennap megküzdenek a kiszámíthatatlan útviszonyokkal, hiszen nyáron is gondolni kell a hirtelen lehulló csapadékra, amikor a fékezés gyorsasága és a fékút rövidsége életeket menthet.

A 185/65 R15 méretű abroncsokat a német tesztek is nagyító alá vették. Olyan autók használják ezeket a gumikat, mint a Volkswagen Golf, a Kia Rio, a Mazda 2, a Citroen C3, a Toyota Verso, vagy a Fiat és a Dacia. Ezeknek a modelleknek nem csak az autópályán elérhető sebességekkel, hanem a városokban kialakult dugókkal is meg kell küzdenie. A fékezés mellett a zajkibocsátásuk is fontos, és az üzemanyag-takarékossági szintjüket is figyelembe kell venni. Nem meglepő, hogy a legnagyobb márkák itt is bejutottak a top 3-ba.

Kényelmes és biztonságos vezetés a középkategóriában is

A Michelin Crossclimate+ a dobogó harmadik helyére került 2,6 ponttal. A tesztek kimutatták, hogy ezek a nyári gumiabroncsok minden időben biztonságosan használhatóak. Nyáron a száraz útfelületen tökéletes a tapadása, és a nedves körülmények között is jól lehet vele fékezni. Élettartama a legjobbak közé sorolja be, miközben javítja a futásteljesítményt is. Üzemanyag-takarékossága C kategóriát kapott, ami egy erős középnek számít, miközben a nedves úton végzett fék próbák B kategóriában juttatták. Gördülési zaja 70 dB alatt van, amivel megelőzte a legjobbakat is.

Második helyet a Vredestein Sportrac 5 abroncsai érték el. Ezek a nyári gumik igazán csendesek és kényelmesek, stabilitásuk a sportosabb vezetőknek is előnyt jelenthetnek. Száraz és nedves útviszonyok között is könnyű a kezelhetősége, az aszimmetrikus mintázat megfelelő tapadást biztosít, és hozzájárul a rövid féktávolsághoz is. Energiahatékonysága az abroncs mintázatának köszönhető, amely egyenletesen kopik a használat során.

A Bridgestone a legjobbak csúcsán

A dobogó csúcsára a Bridgestone Turanza T005 abroncsai kerültek. Nem véletlenül, ugyanis arra lettek megtervezve, hogy a legnehezebb körülmények között is az autós tudja irányítani a gépjárművet. Fékezéskor és kanyarodáskor sem fog kifogni rajtunk semmilyen útviszony, legyen akár nagyon meleg, vagy egy esős nap. A gumiabroncs felületének a mintája úgy lett kialakítva, hogy javítsa a vízáramlást, ezáltal a hirtelen fékezéskor is érintkezik az útfelülettel, és nem engedi azt kisodródni. Tervezésnél figyeltek a széndioxid csökkentésre, amit az alacsony gördülési ellenállás biztosít.

A 3 dobogósról együttesen elmondható, hogy bármelyik városlakónak ajánlott a használata. Ezekkel az abroncsokkal nem kell attól félni, hogy a melegben véletlenül megolvadnak, vagy a hirtelen lehűlt viharok alatt csúsznak. Az új technológiákat felhasználva a legnagyobb márkák nemcsak a sportautókra, hanem a hétköznapi modellekre is megbízható abroncsokat terveztek, amit az ADAC tesztek is kiválóan bizonyítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.