Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Március 17. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

A 36 éves férfi mészárolta le családját a Győr melletti Tényőn, majd fűrésszel átv

A 36 éves férfi mészárolta le családját a Győr melletti Tényőn, majd fűrésszel átv

A férj irtotta ki családját egy baltával, majd késsel és motorosfűrésszel önmagával is végzett Tényőn. A családapa pszichiátriai kezelés alatt állt. Az apa valósz

Egész éjjel tartott a vizsgálat a brutális gyilkosság helyszínén, a házat először a reggeli órákban lehetett megközelíteni. A Győr melletti falu lakóit lesújtotta a tragédia híre.

"Még vasárnap délután itt voltak nálam. Azt mondta aranyom, össze fogják szedni a tojást, a tyúkokat etették. A mamájával voltak itten. t szokott mindig jönni, nagyon jóban voltunk vele. Igen rendes család" - mondta a helyszíntől nem messze lakó idős néni.

Tényőn hidegvérű leszámolásról beszéltek. A környéken élők is úgy gondolták, a négytagú családot, köztük a 8 és az 5 éves kislányokat is idegenek ölhették meg.

"Abszolút rendes család. n 1996 óta ismerem őket. Ahogy nevelték a gyerekeket... De ahogy mondják, nem egy szobában voltak. Hát itt valami hajtás volt!" - vélekedett egy utcában lakó tényői férfi.

Elsőként a község polgármestere tett arra utalást, hogy családi dráma állhat a történtek hátterében. A délelőtti órákban azonban már ő sem volt hajlandó többet elárulni.

Varga Gábor polgármester, Tényő:

"Jelen pillanatban nem tudok többet, mint amit reggel mondtam. Folyik a helyszínelés, különösebbet nem tudok.

- Mit gyanítanak a rendőrök, mondtak valamit?

- Semmit. A nyomok rögzítése folyik."

A rendőrök ellenőrizték a motoros fűrészt, a feltételezett gyilkos eszközök egyikét. A házban emellett egy fejszét is hevert. Ezekkel ölt az elkövető.

"Nem hiszem el, hogy ma Magyarországon ilyen megtörténik. Függetlenül attól, hogy belső dolog történt itt, vagy külső dolog. Gyakorlatilag ennek a településnek ezt a részét úgy láttam eddig, mint a nyugalom szigete. Láttam. Mindeddig. Meg vagyok döbbenve. Nem hiszem el, amit látok, nem hiszem el, amit hallok" - mondta a tett helyszínével szemben lakó férfi.

A délutáni rendőrségi sajtótájékoztatón aztán megerősítették a gyanút, amiről addigra már mindenki tudni vélt. A pszichiátriai kezelés alatt álló férj elveszített józan ítélőképességét, és egyetlen baltaütéssel végzett előbb gyermekeivel, majd többször lesújtott feleségére is. A szörnyű vérengzés után a garázsban magával is végzett.

Dr. Szabadfi rpád Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány:

"A motoros fűrészt beindítva többször megpróbált a fején halálos sérüléseket okozni, és végül a nyakának irányozta a motoros-fűrészt, feltehetően ülő helyzetben követte el, és a fűrésszel átvágta az egyik nyaki ütőeret és a légcsövét."

Az igazságügyi orvosszakértő elmondta, a két kislány egyből meghalt, nem szenvedtek.

Tóth Zsuzsa igazságügyi orvosszakértő:

"lettel összeegyeztethetetlen sérüléseket találtunk, haláluk az elkövetést követően perceken belül, de inkább egy perc alatt bekövetkezett, mindhármuk halála közel egy időre tehető."

A meggyilkolt édesanya és kislánya holttestét az őrjöngő férfi a gyermekszoba közepére vonszolta és paplanba csavarta. Itt találtak rájuk a rendőrök.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.