Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 07. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

A BKV-nál tesztelik a győri Kravtex két új Citadell-típusú autóbuszát

A BKV-nál tesztelik a győri Kravtex két új Citadell-típusú autóbuszát

A győri Kravtex a Credo Citadell-család két továbbfejlesztett autóbuszát adja át öt napos megmérettetésre a BKV-nak. A Citadell 12-es szóló autóbusz a 22-es, míg a Citadell 19-es csuklós változat a 32-es vonalon teljesít szolgálatot a f

A BKV mind a 2009-ben kifejlesztett Citadell 12-es, mind pedig a 2010-ben bemutatkozott Citadell 19-es alacsonypadlós, légkondicionált járművet tesztelte már. Ezeket a győri Kravtex az utasok észrevételei, valamint az üzemeltetési tapasztalatok figyelembevételével fejlesztette tovább.

A Világgazdaság úgy tudja, az esztétikai és funkcionális újítások mellett azóta a műszaki tartalom is frissült: mindkét járműben a Fiat környezetbarát, korszerű, az Euro-5-ös normánál is szigorúbb EEV szabványt teljesítő FPT dízelmotorja dorombol, futóművük a buszgyártásban jól csengő ZF fejlesztése, míg automata váltóikat szintén a ZF, valamint az Allison szállította.
Vázszerkezetük, üvegezésük, padlózatuk és más egyéb alkatrészük azonban hazai szakemberek munkáját dicséri. A tesztjárműveken a második ajtónál beépített rámpa segíti kerekesszékes utasaink utazását.

A BKV egyébként folyamatosan tesztel új buszokat, amiken az utazás ingyenes.

(Győrinap.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.