Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2010. Augusztus 01. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A forint gyengülése miatt újra megéri Győrben költeni a szlovák eurót

A forint gyengülése miatt újra megéri Győrben költeni a szlovák eurót

Kedvező árú gyümölcs, zöldség, építőipari alapanyag és ruhanemű - főként ezeket a termékeket keresik a szlovákiai turisták, akik a szlovák-magyar határ köz

"Lényegesen növekszik az idelátogatók száma, ezt tapasztalatból tudom mondani, hogy a baráti köröm és az ismerőseim is, amint kicsit esik a forint árfolyama, már rögtön ide jönnek vásárolni" - mondta Nyírfa Péter. A dunaszerdahelyi férfi és családja elsősorban a márkás ruhaneműket kereste ebben a győri bevásárlóközpontban, mert mint mondja, Magyarországon nemcsak a forint gyengülése, de a nagyobb választék miatt is érdemes elkölteni a szlovák eurót.

"Amíg tavaly tavasszal durván minden harmadik látogatónk Szlovákiából érkezett, különösen érdekes módon a hét közben és a hét végén is, jelenleg azt tudom mondani, hogy minden 5. vásárlónk Szlovákiából jön" - fogalmazott Hegyi Ferenc. A győri áruházvezető szerint a határ közeli üzletekben egyértelmű konjunktúravásárlás történik. Ennek az is az oka, hogy amíg április végén 263 forint volt egy euró, addig most 282-288 forint között alakul az árfolyam.

Hegyi Ferenc áruházvezető, Győr:

"A szlovákiai euró bevezetését követő eufóriának azért úgy tűnik, vége, és az emberek ott is megtanultak célirányosan vásárolni, tehát prioritásokat szabni, hogy mi a fontos, és mi a kevésbé fontos. Természetesen, ha az euró a 300 forintot megközelíti, akkor már érdemes tulajdonképpen nekik bármilyen árut itt megvásárolni, beleértve a napi fogyasztási cikkeket, a tejet, a húst és így tovább."

"18 %-ot is adunk egyes termékekből, persze ez a gyártóval van egyeztetve" - tudtuk meg a révkomáromi Tectum építőipari alapanyagokat forgalmazó üzlet vezetőjétől, aki akciókkal próbálja megtartani a vásárlóit. Azt mondja, elég, ha kiderül, hogy Magyarországon a tégla pár euróval olcsóbb, az emberek máris útra kelnek.

Olláry Vidor üzletvezető, Révkomárom:

"Kisebb fuvarral, ha el tudják szállítani a vevők, akkor szívesen elmennek 5 kilométerrel tovább a határon túlra, és megvásárolják az építőanyagot, mivel 10 százalékos különbség is előfordulhat az itteni árakhoz képest."

A pozsonyi Pravda szerint a mostani forintárfolyam mellett, egyes termékek esetében akár a harmadával is olcsóbban lehet vásárolni Magyarországon, mint Szlovákiában.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 09:12, szerda | Helyi

Győri tehetség igazolt a Cagliarihoz

A korosztályos válogatott ETO-futballista, Prettenhofer Márton a Serie A-s Cagliari csapatánál folytatja kölcsönben.

2024. Szeptember 04. 08:13, szerda | Helyi

Peter Will az Audi Hungaria új, motorgyártásért felelős igazgatósági tagja

Szeptember 1-jétől Peter Will az AUDI HUNGARIA Zrt. motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja.

2024. Szeptember 04. 07:11, szerda | Helyi

Forróság lesz a tantermekben, a szakszervezet rövidített órákat kért, válasz még nincs

Hőségriadóban indul a tanév, a tantermekben gyakran melegebb lehet annál, mint ahol szabad volna dolgozni.

2024. Szeptember 03. 09:11, kedd | Helyi

Képalkotó diagnosztika a rákgyóításban: a 800 milliós fejlesztés Győrt is érinti

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által támogatott, két évet felölelő kutatási projekt konzorciumi formában valósul meg az Innovitech Kft. vezetésével