Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 21. 15:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A gazdasági válság ellenére is meg tudta őrizni szakembereit a győri Rába

A gazdasági válság ellenére is meg tudta őrizni szakembereit a győri Rába

A járműipar általános visszaesése nem kerülte el a győri Rábát sem. A társaságnak tavaly közel 34 milliárd forint bevétele volt, ami 40 százalékos csökkenést jelent

Tavaly a társaság dolgozói végig rövidített munkaidőben dolgoztak, közben pedig egy új termékcsaláddal és a futómű üzletág modernizációs és beruházási programjának befejezésével felkészültek a piac már észlelhető élénkülésére is.
Ennek hatására a kedvezőtlen környezetben is sikerült minimalizálni, a tavalyi érték 13 százalékára, -670 millió forintra csökkenteni a nettó veszteséget, aminek 45 százaléka ráadásul a közelmúltban alakult leányvállalatoktól származik.

A Rába a piaci nehézségek ellenére is jelentős beruházásokkal készült a recessziót követő fellendülésre. A kovácsüzemben önállóan, az öntödében vegyesvállalati partnerével közösen modernizációs programot hajtott végre, MAXS néven komplett futóműcsaládot fejlesztett ki, az év végére pedig a Fehrer Automotive GmbH-val üléshab-gyártással foglalkozó vegyes vállalatot is létrehozott a Rába móri telephelyén.

"A tavalyi évben a megújult Rába számos bizonyítékát adta stabilitásának és rugalmasságának - jelentette ki Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója. - A rövidített munkaidő alkalmazásával képesek voltunk megőrizni jól képzett szakemberállományunkat. A több mint 40 százalékos visszaesés ellenére működési profitot termelt mindhárom üzletágunk, miközben egyetlen stratégiai partnerünket sem veszítettük el. Az év második felére teljes mértékben megszüntettük a visszaeső kereslet miatt túlzott mértékűvé nőtt devizafedezeti ügyletek kockázatát. Célzott beruházásainkkal pedig biztosítottuk, hogy a piaci kereslet újbóli, várakozásaink szerint már az idén megmutatkozó emelkedéséből hatékonyan profitáljunk."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.