Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 27. 14:55, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

A Győr melletti kistelepüléseket választják az Audi új dolgozói?

A Győr melletti kistelepüléseket választják az Audi új dolgozói?

Az elöregedéssel fenyegetett Győr-Moson-Sopron megyei települések számára is új esélyt teremthet az Audi győri fejlesztése. A kormány által 11,2 milliárd forinttal támogatott csúcsberuházás következtében sok biztos egzisztenciájú, de

Az 1400 lakosú Győrságtól 12 kilométerre található az Audi győri gyártelepe. Az üzem a faluból könnyen és gyorsan megközelíthető, az ingatlanárak pedig jóval alacsonyabbak, mint Győrben.

"Telket 3-6 millió forintból lehet vásárolni az elhelyezkedéstől függően, házat pedig 5-6 milliótól." Ferenczi Zsolt azt mondja, a betelepedők nemcsak a falu lélekszámát, de a bevételeit is gyarapíthatják.

Ferenczi Zsolt polgármester, Győrság, független: "Előnyt jelenthet számunkra az is, ha az idetelepedők családok fiatal kereső családok lesznek, mindenképpen az adóerő képességük is jó, nem beszélve arról, ha gyermekeik vannak, akkor ők idejárnának óvodába, iskolába."

"Tápszentmiklóson az Audinál és a beszállító cégeknél olyan 70-80 ember dolgozik." A tápszentmiklósi önkormányzat korábban iskolamentés céljából várt minél több sokgyermekes családot, most már az adóbevétel sem elhanyagolható szempont.

Kovács József polgármester, Tápszentmiklós, független: "Anyagilag is jól jártak, hiszen a legtöbbjük Észak-Magyarországról költözött ide, és kis túlzással mondhatom, hogy a többszörösét keresik, mint amit ott keresték."

A nagycsaládos Perjési Győző is az Audiban dolgozik.

"Megtaláltam a számításomat az Audiban, elégedett vagyok, a bejárás elég jó, pedig 30 kilométerre vagyunk a várostól."

A Győr környéki kistelepülések közül több is árulja ingatlanjait, vagy új, közművesített telkeket alakít ki.

Balogh Ervin polgármester, Nyalka, független: "60-63 telket alakítottunk ki, igazából ezek magántulajdonban vannak, az önkormányzat itt a közművesítések terén koordinátori szerepet tud vállalni."

Nyalkára a közelmúltban költözött három audis család. Ha minden telket értékesíteni tudnak, csak a személyi jövedelemadóból több tízmillió forint pluszbevételre számítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.