Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Május 28. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

A Győri Balett a Queen-nel, a színház az llami ruházzal várja a közönséget

A Győri Balett a Queen-nel, a színház az llami ruházzal várja a közönséget

A hagyományokhoz hű marad a Győri Nemzeti Színház azzal, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére a jövő évadban is változatlanul 7 bemutatóval, színes programmal, változatlan jegy

Bulgakov színmű, karácsonyi rockopera, a Hamlet, az llami ruház, a Tizedes meg a többiek és egy Schaffer dráma került a színház jövő évadjának repertoárjára a Don Giovanni mellett. A nehéz gazdasági helyzetben a műsorstruktúra változatlan: fontos, hogy a darabok megszólítsák a nézőket. A műfajok változatossága mellett hangsúlyos volt az is, hogy az előző évadhoz képest erősebb társulattal gazdálkodhatott az igazgató.

A Győri Balett szélesebb nézőrétegekhez kíván eljutni, ezért a fiatalokat célozza meg új bemutatójával, a Queen zenére épülő, Freddie Mercuryre emlékező koreográfiájával, valamint az z, a nagy varázsló című balettmeséjével.

A jövő évadban a komolyzenerajongókat is a nézőtérre csábítja a Győri Balett társulata, Liszt Magyar rapszódiájának bemutatójával.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.