Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2010. Július 25. 16:50, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A győri Borkai Petra a 185. Anna bál első udvarhölgye

A győri Borkai Petra a 185. Anna bál első udvarhölgye

Győr polgármesterének, Borkai Zsoltnak a lánya, Borkai Petra (képen) lett a 185. Anna bál első udvarhölgye. A Duna TV élő adásában szombaton 23.30-ig szavazhattak a nézők a bálkir&

A szavazás menetéről nemsokára részletes tájékoztatást olvashatnak ezen a honlapon. Miként tavaly Debrecen városa volt a díszvendég az Anna-bálon, idén Európa Kulturális Fővárosára, Pécsre esett a választás. Ezért a szavazás letelte után, 23.30-tól 23.50-ig a Pécsi Balett gálaműsorát láthatták a nézők. A báli hangulat éjfél előtt öt perccel tetőzött: ekkor derült ki, hogy 37 ezer szavazat alapján a nézők kit tartanak a legszebb lánynak.

A 185. Anna bál szépe, s így az aranyalma tulajdonosa idén Kocsis Korinna lett. Borkai Petra igen szoros küzdelemben, a szavazás során több alkalommal is vezetve végzett a második helyen. Számára a szép sikerrel az Anna bál így nem ért véget: vasárnap délelőtt ugyanis a 2010. évi bál szépe és udvarhölgyei fellépnek és bemutatkoznak a balatonfüredi Kisfaludy színpadon, majd a déli órákban hintós felvonuláson vesznek részt a városban, ahol a helyiek ünneplését élvezhetik.

A 185. Anna-bál fővédnöke Martonyi János, külügyminiszter, védnökei Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Cselényi László, a Duna Televízió elnöke, Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, Dr. Bóka István, Balatonfüred Város polgármestere.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 07:11, szerda | Helyi

Forróság lesz a tantermekben, a szakszervezet rövidített órákat kért, válasz még nincs

Hőségriadóban indul a tanév, a tantermekben gyakran melegebb lehet annál, mint ahol szabad volna dolgozni.

2024. Szeptember 03. 09:11, kedd | Helyi

Képalkotó diagnosztika a rákgyóításban: a 800 milliós fejlesztés Győrt is érinti

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által támogatott, két évet felölelő kutatási projekt konzorciumi formában valósul meg az Innovitech Kft. vezetésével

2024. Szeptember 03. 08:15, kedd | Helyi

Idén is kaptak tanszercsomagot a győri elősök

2011 óta hagyomány, hogy a város önkormányzata, ingyenes tanszercsomaggal segíti az iskolakezdő diákokat és családjaikat.

2024. Szeptember 03. 07:10, kedd | Helyi

A pocoknak ideális élőhelyeket alakítanak ki a Szigetközben

Határon átnyúló projekt keretében indul az Északi pocok mehelyi alfaj védelmének továbbfejlesztése című európai uniós projekt a Szigetközben.