Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 16. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

A győri ETO Park a legcsaládbarátabb magyarországi futballstadion

A győri ETO Park a legcsaládbarátabb magyarországi futballstadion

A Sport Televízió által kezdeményezett, az MLSZ és a Nemzeti Sport segítségével megvalósult „Családbarát Stadionok" program keretében Győrben találták meg a leginkább családbarát létesítményt és klubot. Az ETO mögött szoros

A Sport TV a Magyar Labdarúgó-szövetséggel és a Nemzeti Sporttal karöltve kereste 2011 tavaszán Magyarország leginkább családbarát stadionját és klubját. A program céljául tűzte ki, hogy minél több család látogassa hétről hétre az NB I mérkőzéseit. A televízió, a szövetség és a Nemzeti Sport képviselői 12 fordulón át pontozhatták a stadionokat olyan szempontok alapján, mint a tisztaság, a biztonság, a különböző gyerekprogramok, az esetleges családi kedvezmények, a mérkőzésen kívüli programok illetve a nők és a gyerekek aránya a meccseken.

Az első osztályú magyar klubok üdvözölték a kezdeményezést, és a program kezdete óta több fővárosi és vidéki csapat is komoly lépéseket tett a gyermekek és a családok stadionokba csábításáért, amit a szoros végeredmény is jól bizonyít.

A mai, ünnepélyes eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatón jelen volt Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója, Borbély Zoltán, az MLSZ Jogi- és Sajtóirodájának vezetője, Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Máté Pál, a Sport Televízió főszerkesztője, valamint a győztes csapat képviseletében Horváth Cs. Attila klubmenedzser.

„Az MLSZ azt tűzte ki célul, hogy megduplázza a stadionok nézőszámait, ezért a Sport Televízió, a magyar labdarúgás egyik kiemelt támogatójaként egy koncepciót dolgozott ki a cél megvalósítására. Külföldi példák is bizonyítják, hogy a sport közösségépítő családi esemény. Az érdeklődést persze elsősorban a foci színvonalának növelésével lehet fokozni, de nagy szerepe van annak is, ha olyan igazi élményt adó sporteseményt kínálunk, ami az egész család számára kiváló szórakozás. A Sport Televízió a maga módján próbálta motiválni a klubokat, és ezért felvállalta, hogy a győztes minden hazai meccsét élőben adja a következő szezonban" - mondta Málnay bevezetőjében, majd hozzátette, hogy a csatorna továbbra is fordulónként négy mérkőzést közvetít élőben, és július 17-től vasárnaponként újra jelentkezik a Harmadik Félidő című futballshow.

Buzgó József elmondta, hogy a Nemzeti Sportnak kötelessége volt csatlakozni a programhoz, hiszen a sportújságnak is érdeke, hogy minél többen legyenek a meccseken, és jól érezzék ott magukat. A többi NB I-es klubnak pedig azt javasolta, hogy próbálják meg követni az ETO, és a most élen végző csapatok példáját, hasznosítsák a pozitív tapasztalatokat.

Horváth Cs. Attila röviden beszélt a győriek néhány idei kezdeményezéséről, így megemlítette, hogy Dobrády Ákos új ETO dalt írt, a győri legendák saját szektorokat és névtáblákat kaptak a stadion területén, míg a klub korábbi neves labdarúgóiból megalakult az ETO klub is. A gyermekek és a családok részére egy szponzor bevonásával ingyenes buszjáratokat biztosítottak, a nagycsaládosok és a nyugdíjasok pedig ingyen mehettek be egy-egy bajnokira. Szintén szép gesztus volt, hogy rendszeresen a környező települések kisiskolásai kísérhették be kedvenceiket a mérkőzésekre.

A 2011-2012-es szezonban tehát a győztes Győri ETO minden hazai mérkőzését élőben közvetíti a Sport TV, valamint a csatornán egy hosszabb anyagban mutatják be az első három helyezett klubot.

A LEGJOBB EREDMÉNYT ELÉRŐ KLUBOK

1. Győri ETO FC 79.8 pont
2. Budapest Honvéd FC 74.4
3. Lombard Pápa Termál FC 71.3
4. Videoton FC 64.4
5. Újpest FC 63.3

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.