Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 05. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A győri játékosoké lehet a főszerep: szakítópróba a németek ellen

A győri játékosoké lehet a főszerep: szakítópróba a németek ellen

Vasárnap este 18:30-tól Balingen-ben lép pályára a magyar női kézilabda válogatott Németország legjobbjai ellen. A magyar csapat több győri játékossal a soraiban a világbajnoki részvételért, ezentúl pedig az olimpiai kvótáért küzd a

Létfontosságú a találkozó mindkét válogatott számára. A tét az év végi brazíliai világbajnokságon való részvétel. A vesztes pedig nemcsak a vb-t kénytelen kihagyni, hanem a londoni olimpiát is, hiszen a brazíliai világverseny az utolsó kvalifikációs lehetőség az ötkarikás játékokra. A magyar csapat Tatán edzőtáborozott, innen utaztak el a lányok a délnémet kisvárosba, Balingenbe. Nemcsak mi, hanem a németek is átérzik a párharc tétjét, igazi nagy csata van kilátásban a két patinás kézilabdanemzet sportolói között. A magyarok, soraikban Pálinger Katival, Görbicz Anitával, Kovacsics Anikóval, Hornyák Ágival és Vérten Orsival tudják, hogy csak győzelem elfogadható a németek ellen. Mátéfi Eszter 18 fős keretét leszűkítette 2 fővel, így Mayer Szabina és Pastrovics Melinda biztosan nem lép pályára az odavágón, de a két játékosnak meglesz az esélye csapatba kerülni, a jövő szombati, győri rendezésű visszavágón. A németek is feszülten várják a vasárnapi meccset, hiszen a számukra is csalódással véget érő tavaly decemberi EB után (13. helyen végeztek) teljesen új szakmai stábbal készültek fel erre a párharcra. A győriek számára nem ismeretlen Heine Jensen neve, aki az Audi ETO BL ellenfelének, a Lipcsének szakvezetője egyben a német csapat szövetségi kapitánya, de a szakvezető csak erre a párharcra fogadta el a felkérést.

A mérkőzés június 5-én, vasárnap 18:30-kor kezdődik, és élőben közvetíti az m1.

(gyorietokc.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.