Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 06. 11:20, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

A győri kórházban is fejvadászok tesznek ajánlatokat az orvosoknak

A győri kórházban is fejvadászok tesznek ajánlatokat az orvosoknak

Fejvadászok, külföldi kórházak toborzói tolmáccsal járják a magyar kórházakat, hogy külföldre csábítsák a magyar orvosokat. A győri kórház osztályvezetője azt mondta az RTL Híradónak, hogy náluk rendszeresen bombázzák a sebészek

A kisbabákra elég orvos jut, legalábbis a győri kórházban. Az osztrák intézményekben viszont kevés van belőlük, ezért próbálják a magyar orvosokat magukhoz csábítani. Sebészeket és belgyógyászokat is. Tolmáccsal járják a kórházat, és állásokat ajánlanak az orvosoknak.

„A minap személyesen én futottam össze egy úriemberrel és egy hölggyel, közölték, hogy sebész szakorvosokat keresnek, amikor közöltem, hogy én vagyok az osztályvezető, akkor mondta a hölgy, hogy akár nekem is tud állást biztosítani, mondjam el, hogy mit szeretnék."

Egyre többen mennek is külföldre, mint a Veszprém Megyei Kórházból. Ott hetente mondanak fel a fiatal orvosok. Oda is bejárnak a fejvadászok, és személyesen is megkeresik az orvosokat. Egyre több országból bombázzák őket ajánlatokkal. Van, ahol tízszeres fizetést ígérnek.

„Szórólapokon, plakátokon keresik az egészségügyi dolgozókat külföldi munkavállalásra, nagyon nehéz ezzel versengenünk" - mondta Rácz Jenő, a Veszprém megyei kórház főigazgatója.

Nemcsak külföldre próbálják elhívni az orvosokat. A tatabányai kórházban már minden osztályon orvoshiány van. Az ott dolgozók folyamatosan kapnak ajánlatokat, nemcsak a külföldi, hanem a magyar kórházaktól is.

„Hogyha innen elmennek kollégák bárhová tanfolyamra, továbbképzésre, nagyobb városokba, mindenhol általában 80 százalékban felajánlják részükre, hogy bármikor felveszik őket."

Az egészségügyi államtitkár azt mondta, tudja, hogy több pénz kellene az egészségügyi dolgozók itthon tartásához. Azt mondta, a tárcánál dolgoznak a forrásteremtés lehetőségein. Hogy mikor és milyen módon kaphatnának több pénzt az egészségügyi dolgozók, arról nem árult el részleteket.

Átalakulnak a kórházak

Június-júliusban döntenek az egészségügyi ellátórendszer szerkezetének átalakításáról és lesznek olyan kórházak, amelyek más formában működnek tovább. Ezt Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár mondta egy konferencián. Első körben az országos intézetekben kezdődik meg az integráció. Mindezt uniós forrásból tervezik.

(RTL Klub)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.