Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 13. 14:51, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

A győri Petőfi Sándor Művelődési Házban indul fesztivál-szervezői tanfolyam

A győri Petőfi Sándor Művelődési Házban indul fesztivál-szervezői tanfolyam

Megmenekülhet a fesztiválok többsége és a céges rendezvények a szórakozóhelyek üzemeltetését érintő szabályozás szigorítása alól, mivel a kormány a legfrissebb, május 25-i előterjesztés szerint felpuhítja az úgynevezett lex West B

A West-Balkán-tragédia óta az érintettek szerint túlságosan is szigorították a szórakozóhelyek működési és az alkalmi bulik rendezési feltételeiről szóló szabályokat, ezzel pedig sok kedvelt szórakozóhely léte került veszélybe. Egy május 25-i előterjesztésben azonban újradefiniálták a zenés, táncos rendezvények fogalmát, így több fesztivál és céges rendezvény kikerülhet a szigorítás alól.

"A West-Balkán tragédia előtt is alapvető és elsődleges szempont a biztonság, ez így volt, van és lesz, ez teljesen egyértelmű. Gyakorlatilag egy jól felszerelt és tapasztalt szakmai stábbal rendelkezünk, és mindent megteszünk, hogy a lehető legnagyobb biztonságban zajlódjék le a fesztivál" - mondja a várpalotai Pannónia Fesztivál főszervezője. Már a bejáratnál összeszedték a szúrásra, ütésre alkalmas eszközöket a látogatóktól. A szervezők szerint az új szabályozásra nem annyira a szakmai hozzáértés erősítése, mint inkább a felelősségi körök tisztázása miatt van szükség.

Hídvégi Judit főszervező, Pannónia Fesztivál, Várpalota: "Mi olyan helyzetben vagyunk, hogy olyan emberekkel rendelkezünk, akik már most is rendelkeznek a szükséges papírokkal. Hogy ez szakmailag mit tesz hozzá, mondjuk olyan esetben, akik már több éve foglalkoznak fesztiválszervezéssel, hadd ne firtassam. Legyen meg a papír, és legyen meg mindenkinek a maga felelősségi köre."

"Részben elméleti, részben gyakorlati képzést kell a hallgatóknak megcsinálniuk, ez itt, a Petőfi művelődési házban működik, egy kaposvári partnercéggel közösen szervezzük, és összesen 130 órás maga a képzés" - mondja Takács Zsolt, a győri Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetője. A tananyagot mutatja, amelyből azoknak a szakembereknek kell vizsgázniuk, akik a jövőben a rendelet hatálya alá eső zenés, táncos eseményeket szervezni akarnak.

Takács Zsolt igazgató, Petőfi Sándor Művelődési Ház, Győr: "Ez hivatalos vizsgáztatással zárul, rendes OKJ-s szakmai bizonyítványt kap, aki ezt elvégzi. Az érdeklődők köre nagyon széles, mindjárt így az elején nagyon sokfelől, nemcsak Győrből, de a megyén kívülről is sokan jönnek, hiszen ahogy említettem, a környéken más nem szervez ilyen típusú képzést."

A szigorítás azonban ezen a téren is enyhülni látszik, így azoknak a régi, nagy tapasztalattal rendelkező rendezvényszervezőknek sem kell majd felhagyniuk hivatásukkal, akik képesítés nélkül folytatják tevékenységüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.