Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 22. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: Formula Student Hungary

A jövő autófejlesztői Győrött

A jövő autófejlesztői Győrött

A tavalyi 11 csapat részvételével magas színvonalon megrendezett formulaautó-verseny után idén 1 perc 58 másodperc alatt telt be a Formula Student Hungary 2011-es versenyének 30-as nevezési listája az interneten! A várakozó listán lévők sz

Az 1981-ben az USA-ban alapított Formula Student sorozat tavaly első ízben érkezett Magyarországra. A rendezési jogot a Mérnökök a Járműves Műszaki Felsőoktatásért Egyesület és a győri X-Meditor Kft.kapta meg. A győr-gönyűi kikötő területén akkor 4 napon keresztül számos elméleti és gyakorlati versenyszámban küzdöttek a dobogós helyekért a 6 országból érkezett főiskolai és egyetemi csapatok. A rendezvény lebonyolításának színvonalát olyannak ítélték meg a résztvevők, hogy a minden idők legjobb Formula Student verseny rendezési díját adták át a szervező csapatnak. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy idén pillanatok alatt telt be az a harminc hely, melyet ebben az évben fogadni tudnak a szervezők.

„Az első bejelentkező az Athéni Műszaki Egyetem csapata volt 6 másodperccel a regisztráció indítása után. Az idei 30 helyen 14 nemzet képviselői osztoznak Oroszországtól Nagy- Britanniáig; Görögorszától Svédországig” – mondta Csütörtöki Tamás, a rendezvény igazgatója. „A legtöbb csapat Németországból érkezik. A mezőnyt két magyar intézmény, a Kecskeméti Főiskola és a Budapesti Műszaki Egyetem csapata is erősíti. Itt lesz az a bécsi egytem is, amely a jövőben a győri Széchenyi István Egyetemmel közös csapatot indít a rendezvénysorozat életében először saját fejlesztésű motorral. Nem kell nagy fantázia annak kitalálására, melyik vezető autógyár támogatásával doboghat majd győri szív a közös versenyautóban.”

A pillanatok alatt betelt regisztrációs lista csak az első lépés a csapatoknak a rendezvényen való biztos részvétel felé. A 2011. augusztus 18. és 21. között ismét a tavalyi helyszínen megrendezésre kerülő verseny kezdetéig a jelentkezőknek a regisztrációs díj befizetése mellett komoly műszaki, gazdasági és üzleti dokumentációt is el kell juttatniuk a szervezőgárdához, amit a hazai és nemzetközi autóipar képviselőiből összeválogatott bírák értékelnek. Ezek elfogadása után már egyenes az út a Formula Student gárdáknak, hogy eljöjjenek hozzánk és élvezzék a magyar vendégszeretetet. Győr pedig büszke lehet arra, hogy vendégül láthat több, mint 600 olyan egyetemi hallgatót, akik a jövő vezető fejlesztőmérnökei, a járműipar meghatározó személyiségei lesznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.