Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 25. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

A lakóparkban élők tiltakoznak, az adóhivatal árverezi az út egytizedét

A lakóparkban élők tiltakoznak, az adóhivatal árverezi az út egytizedét

Tiltakoznak az egyik győri lakóparkban élők, mert szerintük az adóhatóság jogtalanul árverezi a közös tulajdonukban lévő belterületi út egytizedét. A licitet az után hirdette meg a hivatal, hogy az egyik ingatlan tulajdonosának 3 millió

"Mi az, hogy valaki megveszi, és mi nem jöhetünk esetleg be a kocsival, mert ő lefoglalta?" - méltatlankodik az egyik lakó. A 10 lakásos lakóparkban egy épület áll üresen. A tulajdonos 3 milliós adósságot hagyott maga után, és mivel a belterületi út egytizede is az övé, egy 70 négyzetméteres részt ebből is árverez az adóhivatal.

Bajorics Gréta lakó: "Akkor, ha mondjuk ezt a tizedet elvennék, akkor mit tudnak csinálni vele? Semmit sem. A mellette lévő rész a szomszédnak a tulajdona, ez itt a mi tulajdonunk, az ott megint a lakók tulajdona, tehát ennek semmi értelme nincsen."

Az árverezett útszakasz értéke 140 ezer forint. A lakóparkban élők szerint licit esetén elővásárlási jog illetné meg őket, így ha már értékesítik, az adóhivatalnak elsőként a lakókat kellett volna értesítenie.

Csupka Zsolt lakó: "A szomszédokat egyrészt értesíteni kell, másrészt elővásárlási jogunk is van, azaz mi vehetjük meg egy hozzánk képest idegenhez viszonyítva hamarabb, mint bárki más. Nem tartom helyesnek, egy értesítést mindenképpen megérdemeltünk volna erről, hogy ezt szeretnék elárverezni, tehát nem hiszem, hogy a lakóknak az a legnagyobb elfoglaltsága, hogy az adóhivatal honlapját vizslassák."

Az adóhivatal regionális főigazgatóságának szóvivője elmondta: ők értesítették a lakókat a vásárlás lehetőségéről, de sokan nem vették át a levelet. Kovács Mária szerint azonban a hatóság elektronikus árverezési oldalán is elérhetők az adatok, így a lakóparkban élők az interneten is tájékozódhattak volna.

Kovács Mária regionális szóvivő, Nemzeti Adó és Vámhivatal: "Az adóhatóság a becsérték megállapításáról küld egy értesítőlevelet a tulajdonoknak, tehát mindazon tulajdonosnak, akinek az árverésre meghirdetett ingatlanban tulajdonhányadrésze van, és az adós neve is feltűntetésre kerül, illetve a törvényi rendelkezések, ami alapján ezt megállapította az adóhatóság."

A liciten legkevesebb 91 ezer forintot lehetett ajánlani az útszakaszért. Az egyik győri ügyvédi iroda jogásza szerint bárki is lesz az új tulajdonos, nem teheti meg, hogy a lakóknak nem biztosítja a szabad átjárást. Az elektronikus árverezés bevezetése óta ez az ötödik alkalom, hogy útra lehet licitálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.