Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Március 29. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: NeoNoir Kommunikációs Kft.

A LEGO Győrben is bemutatja a jövő világát

A LEGO Győrben is bemutatja a jövő világát

A LEGO ® Csoport, a világ vezető építőjátékokat gyártó vállalataként 2011-ben a régióban először hazánkban mutatja be jövőépítő eseménysorozatát. A rendezvények első állomásán Kohajda László, környezetvédelmi szakértő el

A hamisítatlan családi élményeket kínáló programokra ellátogatók mesés utazást tehetnek jövő világába, amelyet ők maguk is formálhatnak a rendelkezésre álló csaknem 1,000,000 építőelem és kreativitásuk segítségével. Az elkészült alkotásokat pedig a LEGO-földgömbön illetve a tematikus pódiumukon ki is állíthatják. Az esemény különlegessége, hogy az építőelemek segítségével megismerhetjük, a gyerekeknek milyen elképzeléseik és ötleteik vannak a jövőre nézve. Visszajönnek-e a dinoszauruszok, a Földön vagy egy másik bolygón él-e majd az emberiség, repülő autókon közlekedünk-e majd, robotok tanítanak-e a majdani iskolákban? Mindegyik kérdésre a kicsik adnak majd sajátos választ építményeiken keresztül, hiszen a jövő átvitt értelemben is az ő kezükben van. Segítségükkel a látogatók az „időutazó” portálon átlépve már most betekintést nyerhetnek a jövő világába.

„A LEGO fantasztikus jövőképét nézve nyilván sokunkban felmerül a gondolat, hogy valóban ilyen szép világban élhetünk-e majd mi és gyermekeink is. Bár számos kutatás létezik, amely az ellenkezőjét vetíti előre, sosem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a jövő alakítása csak rajtunk múlik. A most körünkben legózó gyerekeknek nagy szerepük lesz abban, hogy ezt az idilli világot nem csak a szőnyegen, hanem az életben is valósággá varázsolják” - mondta Kohajda László, környezetvédelmi szakértő a rendezvényt indító sajtótájékoztatón.

A mai felgyorsult világ sajnos a gyermekek vállára is egyre több terhet ró, pedig a gyermekkornak az önfeledt vidámságról, és a képzelőerő korlátlan szárnyalásáról kellene szólnia. A LEGO játékok abban a szellemben készülnek, hogy a kicsik minőségi időt tölthessenek el, amely kreativitásuk fejlődését is a koruknak megfelelő mértékben segíti elő, nem véletlenül választották a színes műanyag építőelemeket az évszázad játékának kétszer is. A tanulás így észrevétlenül válik a szórakozás részévé, és a szobában legózó gyermekek elsőként játékosan, majd később felnőttként válnak a jövő építőivé. Tele ötletekkel és tele bátor álmokkal indulunk az életben mindannyian, és erről felnőttként sokan megfeledkeznek, ezért a LEGO mindig is arra törekedett, hogy minden generáció tagjai közül a jövőről kreatívan, felelősen gondolkodó emberek kerüljenek ki.

Már gyerekként is boldogsággal töltött el minden pillanat, amikor legózhattam, ezért nagyon örültem, hogy a LEGO felkért a közös munkára. Habár nekem lányaim vannak, de még ők is imádnak legózni, és bevallom magam is gyakran elcsábulok manapság is, hiszen a LEGO ötletes megoldásai egyenlőek a kortalan szórakozással.”- mondta Szujó Zoltán, a nyitóesemény házigazdája.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.