Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 07. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A Városrét ingatlanfejlesztési koncepciója

A Városrét ingatlanfejlesztési koncepciója

A Rába Járműipari Holding Nyrt. Győr város önkormányzatával közösen mutatta be a belvároshoz szervesen kapcsolódó ingatlanterületek fejlesztésére vonatkozó új koncepcióját 2011. június 7-én. A komplex fejlesztési elképzelés a vár

Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, a Rába ingatlanfejlesztési elképzeléseihez csatlakozik a város, hiszen a terület fejlesztése közös érdekünk. A jelenleg kis beépítettségű terület nagy lehetőségeket hordoz magában, hiszen közvetlenül a történelmi városmag mellett fekszik, így kiépítésével bővíthető a belváros területe. Borkai Zsolt kiemelte, „Győr elkötelezettsége és a Városrét projektben való részvétele a szakmai támogatás mellett az adminisztratív területen és a támogatási források felkutatásában is megnyilvánulhat a jövőben. Mindez jelentősen előremozdíthatja a projekt megvalósulását és ezáltal Győr fejlődését.”

Pintér István a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette, a Rába az elmúlt években működési igényeinek megfelelően győri tevékenységét egy telephelyre koncentrálta, így 45 hektáros területet szabadított fel Győr belvárosának szomszédságában. A cég professzionális ingatlanszakértő társaság bevonásával dolgozott ki új koncepciót a megváltozott feltételekhez igazodva.

A város dinamikus fejlődésével párhuzamosan Győr belvárosának bővülését egy sokfunkciós, 21. századi elvárásoknak megfelelő, komplementer városközpont kialakítása biztosíthatja majd a Városrét projektben. A fejlesztés célja egy magas műszaki színvonalon megvalósuló, multifunkcionális és a környezeti-, társadalmi-, gazdasági fenntarthatóságot messzemenően figyelembe vevő városrész kiépítése. Mindez alapvetően változtatja meg a korábbi rozsdazóna arculatát.

„A város támogatása mellett a javuló ingatlanpiaci és városfejlesztési kilátások is új lendületet adhatnak a korábbinál rugalmasabb fejlesztési koncepció megvalósításához. A jövőben vállalatunk az önkormányzattal karöltve szakértő cég bevonásával hazai és nemzetközi fórumokon is meg kíván jelenni a Városrét fejlesztési koncepciójával és erőteljes lépéseket tesz annak érdekében, hogy befektetőket és finanszírozókat találjon a fejlesztésekhez.”- emelte ki Pintér István.

Kerekes György, vezető városépítész tervező elmondta, a fejlesztés több ütemben, 10-15 év alatt valósulhat meg olyan elemekkel, mint innovációs park (kiállítási terület, közösségi létesítmények, új munkahelyek), alternatív városközponti terület, nagyvárosias lakóterület, vízparti kisvárosias lakóterület, vízparti közösségi funkciók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.