Városlista
2024. szeptember 11, szerda - Teodóra

Hírek

2011. Március 12. 09:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Átmenetileg a Rába NyRt. által felajánlott területre költözik a Dunakapu téri piac

Átmenetileg a Rába NyRt. által felajánlott területre költözik a Dunakapu téri piac

A tavaly decemberben megtartott városi közmeghallgatáson, a petícióátadáson, és az Iparkamarában történt egyeztetésen a Dunakapu téri piaccal kapcsolatban a GYŐR-SZOL Zrt vállalta, hogy 2011. március 31.-ig felméri a lehetséges átmeneti

Az elmúlt hetekben a GYŐR-SZOL Zrt. széles körű tárgyalásokat folytatott annak érdekében, hogy a Dunakapu téri piac átmeneti helyszíneként olyan terület kerüljön kiválasztásra, amely teljes körűen megfelel kereskedők, és a vásárlók igényeinek. A lehetőségként figyelembe vehető öt-hat terület alapos felmérését követően egy helyszín maradt, amely egyaránt megfelel a kereskedők elvárásainak, a piac és a hozzá kapcsolódó parkolók terület igényének.

A Rába Nyrt. által felajánlott terület, több mint tízezer négyzetméter alapterületű és szilárd burkolattal rendelkezik. A jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkező helyszín piaccá és parkolóvá való átalakítása jelentősebb költség nélkül, az átmeneti költözés idejére megoldható. A területen kialakítandó piac üzemeltetéséhez szükséges hatósági engedélyek problémamentesen, határidőre beszerezhetőek. A terület mindaddig a kereskedők rendelkezésére áll, amíg a Dunakapu térre való visszaköltözés meg nem történik.

A helyszín alkalmas a Dunakapu téri piacon megszokott valamennyi termékfajta, ruha, háztartási cikkek, zöldség-gyümölcs árusítására. A vágott baromfi és tejtermékek fedett helyen történő árusítása is könnyen megoldható. A helyszín nagy előnye, hogy a belvároshoz való viszonylagos közelsége ellenére megfelelő távolságra van a lakóépületektől, így a piaci tevékenység nem zavarja a környéken élőket.

A kereskedőkkel és az érdekvédelmi szervezetekkel folytatott egyeztetések után kiválasztott területen, egy későbbi döntést követően akár a mindennapos árusítás is megoldható.

A piachoz ingyenes parkolót biztosít a GYŐR-SZOL Zrt. A díjmentesen használható parkoló folyamatosan nyitva lesz a hét minden napján a gépkocsival közlekedők számára.

Az ideiglenes piac és a hozzátartozó ingyenes parkoló várhatóan 2011. július 1.-én nyílik meg a nagyközönség számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.