Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Szeptember 15. 09:30, vasárnap | PR

Az Atlético Madrid aranykora és a Simeone-éra

Az Atlético Madrid aranykora és a Simeone-éra

Az Atlético Madrid 1903. április 23-án került megalapításra három baszk származású tanuló által.

A futballklub azóta hatalmas változásokon ment keresztül, és rengeteg rajongót szerzett szerte a világon. A következő cikkben az Atlético Madrid aranykorát és a jelenét szeretnénk bemutatni a szurkolók számára.

Az 1947-1965 közötti aranykor

A híres francia futballista és edző, Helenio Herrera irányításával a klub 1950-ben és 1951-ben egyaránt megnyerte a spanyol bajnokságot. Azonban 1953-ban Herrera távozásával a klub elkezdett a Real Madrid és a Barcelona mögé csúszni a spanyol elit csapatok ranglétráján. Az 1957-58-as spanyol bajnoki szezonban Ferdinand Daučík vezetésével a második helyet szerezték meg, amely jelezte az együttes visszatérését.

A Copa Del Rey-t, azaz a spanyol kupát 1960-ban és 1961-ben is képesek voltak elhódítani José Villalonga, az egykori Real Madrid edző segítségével. Az Atlético Madrid szurkolói számára külön hatalmas öröm volt, hogy mindkét döntőben a városi riválist, a Real Madrid együttesét győzték le. A következő év is komoly sikert tartogatott a madridi együttes számára, hiszen a Fiorentina 3-0-s legyőzésével a Kupagyőztesek Európa-kupáját emelhették a magasba.

Diego Simeone sikerei

Diego Simeone 2011 decemberében került az Atlético Madrid kispadjának élére vezetőedzőként. Habitusát és szakmai professzionalizmusát kitűnően jelzi, hogy három éven belül kétszer is sikerült megnyernie a csapattal az Európa-ligát. Az első siker alkalmával a szintén spanyol Athletic Bilbao csapatát győzték le a döntőben. Azon a meccsen Radamel Falcao kiválóan játszott, és ennek eredményeként két góllal is hozzájárult a sikerhez. A meccset végül a madridi csapat 3-0-s végeredménnyel zárta le.

Az Európai szuperkupában a Bajnokok Ligája győztes Chelsea együttesével kellett szembenéznie Diego Simeone csapatának. Az akadályt nagyszerűen vették, hiszen 4-1-re győzték le a londoni kékeket. Falcao ezen a meccsen is szintén csúcsteljesítményt nyújtott a nagyszerű mesterhármasával. 2013 májusában a Spanyol Kupa is felkerült az Atlético Madrid polcára, amikor a városi rivális Real Madridot verték meg 2-1-es eredménnyel.

A 2013-14-es Bajnokok Ligája sorozatban az együttes egészen a döntőig jutott el Simeone remek vezénylésével. A Real Madrid elleni meccsen sokáig vezető pozícióban voltak, azonban Sergio Ramos a 90. percben képes volt egyenlíteni. A hosszabbításban a Királyi Gárda végül 4-1-re nyerte meg a meccset, azonban így is hatalmas szakmai siker és elismerés övezte az Atlético teljesítményét.

2018-ban ismét Európa Liga győztessé vált a csapat, amikor a francia Marseille együttesét győzték le 3-0-s végeredménnyel Antoine Griezmann remek játékával.

Ha Te is az együttes szurkolója vagy, és támogatni szeretnéd a csapatot, nézd meg a Football fanshop Atlético Madrid termékeinek kínálatát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését