Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Január 30. 10:10, hétfő | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Az elmúlt héten harmincnyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek megyénkben

Az elmúlt héten harmincnyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek megyénkben

A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg.

Január 23-án hétfőn este Sopronban a Fegyvertár utcában megszólalt a szén-monoxid érzékelő. A lakók szellőztettek, majd értesítették a tűzoltókat, akik már vonulás közben értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A gázkonvektor újraindításakor az egyik készülék közelében kis mértékű szén-monoxid értéket mértek mind a soproni tűzoltók, mind a szolgáltató emberei, így a készülék használatát megtiltották annak felülvizsgálatáig. A lakók a fűtést más módon meg tudták oldani, ezért nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre.

Kedden hajnalban kórházba került két ember szén-monoxid-mérgezés gyanújával egy győri Földes Gábor utcai lakásból. Egyiküket hazaengedték, de a másiknál a vérvétel igazolta a szén-monoxid mérgezést. A győri hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakembereinek műszeres mérései is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a gáztűzhely üzemelése közben, így megtiltották annak használatát.

A város hivatásos tűzoltóit kedden este Győrbe a Varga Katalin utcába riasztották, ahol egy ember rosszul lett a fürdőszobában, és a mentők szén-monoxid mérője is jelezte a mérgező gáz jelenlétét. A tűzoltók ismételeten bezárt nyílászárók mellett alacsony szén-monoxid koncentrációt mértek, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A szolgáltató lezárta a gázkészüléket, megtiltva annak használatát. A lakók más módon is tudtak fűteni, ezért nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre. Egy embert kórházba szállított a mentőszolgálat.

Szerdán este a város hivatásos tűzoltóit Győrbe, a Hűtőház utcába egy hulladékudvarba riasztották, ahol több köbméternyi fémforgács kapott lángra. A tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Csütörtökön este a soproni hivatásos, a nagycenki és hegykői önkéntes tűzoltókat Fertőhomokra az Akác utcába riasztották, ahol egy ház mögé épített fa tárolására használt melléképület gyulladt ki. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, amelyek mintegy hat négyzetméteren rongálták meg az épület fa szerkezetét. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Szombaton délelőtt az M86-os autóút közelében, egy földút melletti árokba csúszott egy gépkocsi Csorna térségében. A jármű vezetője kiszállt és gyalogosan indult segítséget kérni két befagyott átereszen keresztül, amelyek közül az egyik beszakadt alatta és az illető a vízbe esett. A csornai hivatásos tűzoltók dugólétra és kötél segítéségével kimentették a bajba került, enyhén kihűlt embert, akit a mentők kórházba szállítottak.

Vasárnap délután a soproni hivatásos tűzoltókat Balf és Hidegség közé a Fertőparti útra riasztották, ahol egy személygépkocsi árokba borult. A tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. Egy ember megsérült a baleset során, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.