Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Március 13. 11:07, hétfő | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Az elmúlt héten harmincnyolc eseményhez vonultak a tűzoltók - Öten sérültek meg

Az elmúlt héten harmincnyolc eseményhez vonultak a tűzoltók - Öten sérültek meg

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten harmincnyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

Március 6-án, hétfőn délelőtt lángra kapott Győrsövényház és Fehértó között több hektár területen a levágott erdő és új telepítésű erdő aljnövényzete. A lébényi, mosonmagyaróvári, győri és csornai hivatásos, valamint a lébényi és mosonszentmiklósi önkéntes tűzotók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több vízsugárral és kéziszerszámokkal, több óra alatt oltották el a mintegy négy hektáron pusztító lángokat.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete hétfőn késő délelőtt Jánossomorján az Óvoda utcában. A tűzhöz a mosonmagyaróvári, a kapuvári, a csornai hivatásos tűzoltókat, valamint a jánossomorjai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik közös erővel, több oldalról támadva, négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Az eset során senki nem sérült meg.

Sopronban a Hosszú utca végén, mintegy ezerkétszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz fű és aljnövényzet kedden délelőtt. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Szerda délután két hektáron lángolt az avar és a száraz fű Fertőd határában a Liszt Ferenc utca végén a vasútvonal közelében. A vasúti töltést és kerteket is veszélyeztető tüzet a soproni, a kapuvári és a csornai hivatásos, valamint a hegykői és fertőendrédi önkéntes tűzoltók oltották el. A tűz oltását a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezette.

Pénteken este két gépkocsi ütközött össze a győri Ipar utcában, a Puskás Tivadar utcai kereszteződés közelében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, irányították a forgalmat a karambolos autók mellett, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben öt ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Vasárnap délután lángra kapott mintegy kétszáz körbála Rajka és Dunakiliti között, Rajka külterületén. A tüzet a mosonmagyaróvári hivatásos és a rajkai önkéntes tűzoltók oltották el, továbbá két erőgép is segítette a bálák szétbontását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.