Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Augusztus 01. 08:23, kedd | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Az elmúlt héten hetvenegy eseményhez vonultak a tűzoltók megyénkben

Az elmúlt héten hetvenegy eseményhez vonultak a tűzoltók megyénkben

A tűzesetek és műszaki mentések során tizennyolcan sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Július 24-én, hétfőn késő délután két kamion ütközött össze az M1-es autópálya 148-as kilométerszelvényénél, Lébény térségében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Az egyik jármű egy autószállító tréler volt, amelyről két gépkocsi lezuhant, az egyik az árokba került a kamionnal együtt. A másik kamion a szélső sávban állt meg, a fülkéje leszakadt. Az egyik kamion vezetője könnyebben megsérült, a mentők kórházba szállították. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

A hirtelen lezúduló zivatar hétfő délután Győr-Moson-Sopron megyében is adott munkát a tűzoltóknak. Győrben a Batthyány téren több helyen is faágak szakadtak le, amik forgalmi akadályt okoztak, de egy nagyobb faág autóra és kerékpárokra esett. A Szent István úton egy gesztenyefa ága szakadt járdára, a Sarkantyú közben pedig egy szálloda mélygarázsába folyt a víz. Győrben az Árpád utca egyik házának pincéjéből és liftaknájából, illetve a Hunyadi utca egyik pincéjéből is vizek kellett szivattyúzni a győri hivatásos tűzoltóknak. Győrben a Száva utcában is faág dőlt egy építményre, de Hidegség közelében egy út felé megdőlt fa is veszélyeztette a forgalmat. Ott a Nagycenki önkéntes tűzoltók távolították el a veszélyt jelentő fát.
Az esetek során nem sérült meg senki.

Kedden délután a csornai hivatásos és a rábacsanaki önkéntes tűzoltók Egyed és Rábacsanak közé vonultak, ahol mintegy egy hektáron meggyulladt a tarló. A tűzoltók kiérkezésére a területet már körbetárcsázta a tulajdonos, így a tűzoltók az utómunkálatokat végezték el.

Szerdán délben két gépkocsi karambolozott Felpécen, a Győri út és a József Attila utca kereszteződésénél. A balesethez a győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Összeütközött egy teherautó és egy személyautó a 81-es főúton, az M1-es autópálya lehajtójánál, Töltéstava térségében csütörtökön délelőtt. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és két sérültet a mentőszolgálattal közösen kiemeltek az összetört autóból. A balesetben öten sérültek meg, őket kórházba szállították. A műszaki mentés idején az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szombaton délután mintegy három hektárnyi learatott területen égett a tarló Gyömöre közelében. A téti önkéntes és a győri hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet. Munkájukat egy erőgép is segítette, amely körbetárcsázta a területet.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy tehervonat vasárnap kora délután Hegyeshalom közelében, az 1-es főút 175-ös kilométerszelvényében, egy vasúti átkelőben. Az autóban egy ember tartózkodott, ő kiszállt a járműből, de könnyebb sérüléseket szenvedett, így a mentők kórházba szállították. A műszaki mentést a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították az autót. Az 1-es főút érintett szakaszát lezárták a forgalom elől a munkálatok idejére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.