Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 15. 14:19, kedd | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

Az év egyik legfontosabb erőfelmérője következik

Az év egyik legfontosabb erőfelmérője következik

Négy számban – férfi K-1 1000, K-2 200, C-1 200 és C-2 1000 méteren – indul magyar egység a szerdán és csütörtökön Poznańban sorra kerülő olimpiai pótkvalifikációs kajak–kenu versenyen.

Storcz Botond szövetségi kapitány bizakodó az esélyeket illetően. „Azt is mondhatom, hogy az év egyik legfontosabb erőfelmérője következik, hiszen a poznańi szereplésünk befolyásolja későbbi londoni terveinket is. Az egész felkészülési programot úgy állítottuk össze, hogy Lengyelországban esélyünk legyen a hiányzó kvóták begyűjtésére” – nyilatkozott a szövetség honlapján a szakember.

A kapitány szerint a másfél héttel ezelőtti szegedi válogatón mutatott forma alapján minden magyar egységnek lehet esélye a kvótaszerzésre. „Párosban az első hely, az egyes számokban az első kettő ér olimpiai indulási jogot, ami azt feltételezi, hogy óriási csaták lesznek. Biztos vagyok benne, hogy például a sprintszámokban centiméterek döntenek majd” – fogalmazott Storcz.

C-2 1000-en a Korisánszky testvérek, Péter és Dávid, C-1 200-on Horváth Gábor, K-2 200-on a Sík Márton, Beé István duó, K-1 1000-en pedig Pauman Dániel száll vízre a lengyelországi regattán.

Storcz korábban elmondta: sikeres kvalifikáció esetén az adott hajó még nem lesz olimpiai induló, ehhez újabb válogatót kell majd nyerni. A pótkvalifikációs versenyen szerdán kerül sor az előcsatározásokra, majd csütörtökön következnek a döntők.

A viadallal párhuzamosan rendezik a parakenu-vb-t, amelyen öten képviselik a magyar színeket, péntektől vasárnapig pedig az idény első világkupa-versenyének ad otthon a ponznańi Malta-tó.

A tavalyi szegedi világbajnokságon a lehetséges 18-ból 14 indulási jogot – a maximális hat női kajakost, valamint hét férfi kajakost és egy kenust – szerzett meg a magyar válogatott.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.