Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. November 22. 19:30, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Az igényekhez igazította a növényzetet a GYŐR-SZOL Zrt.

Az igényekhez igazította a növényzetet a GYŐR-SZOL Zrt.

A lakossági igényekhez igazította a növényzetet a GYŐR-SZOL Zrt. a győri Szent István úton, belváros egyik legforgalmasabb útjának forgalmi irányait elválasztó sávjában.

A beavatkozásra közlekedésbiztonsági okok miatt volt szükség, a nagyra növő Canna növények bizonyos forgalmi helyzetekben korábban korlátozhatták az út beláthatóságát.

A Canna növények kiváltására alkalmas a Berberis. A Baross híd lábánál egy szakaszon már korábban beültetett Berberis (sóskaborbolya) cserjék esetében kedvezőek az eddig szerzett tapasztalatok. Az idők során bebizonyosodott, hogy a növény bírja a nagy forgalomból eredő nem átlagos légszennyezést, tűri a megszokottnál szárazabb talajt és elviseli a télen használt síkosságmentesítő anyagok hatásait is.

A Szent István út elválasztó sávjaiba – a Czuczor Gergely út és Gárdonyi út közti szakaszokon – a már meglévő cserjéket figyelembe véve – összesen 2.600 db sóskaborbolya növény öt különböző fajtáját ültették el a napokban a GYŐR-SZOL Zrt. kertészei. Egyes fajták nyírás nélkül is alacsonyak maradnak – ez a szélesebb szakaszokon fontos, ahol a belső sorokat nyírással nem lehet kezelni –, míg más fajták jól nyírhatóak.

A Berberis díszítőértékét a színes lomb, a termés és a habitus adja. A Berberis-cserjék nem igényelnek intenzív gondozást – pl.: öntözés, növényvédelem –, ezáltal kisebb a fenntartási költségük.

A virágos felületeket virágládák kihelyezésével pótolja a GYŐR-SZOL jövőre, a színes egynyári virágokkal beültetett virágládák a tervek szerint a Szent István út szélesebb járdaszakaszaira kerülnek majd.

Címkék: Győr- Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember