Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2017. December 14. 07:55, csütörtök | PR

Az OSB lapok beszerzése egyre egyszerűbb és könnyebb

Az OSB lapok beszerzése egyre egyszerűbb és könnyebb

A technikai fejlődésnek köszönhetően manapság már nem szükséges az építőiparban dolgozó szakembereknek napokat tölteni az anyagok felkutatásával, beszerzésével és a szállítás megszervezésével.

Az erre szakosodott vállalkozásoknak köszönhetően a folyamatok felgyorsultak és sokat egyszerűsödtek.
Az OSB egy igencsak közkedvelt, széles körben elterjedt építőanyag. Az egyik legnagyobb kínálatot nyújtó cég, a Káplár fatelep webáruházában otthonról, kényelmesen válogathatnak a szakemberek a termékek közül.


A három rétegű irányított forgács-elrendezésű faháncslapot elsősorban könnyű kezelhetősége, kedvező ára és nagyfokú teherbírása miatt választják előszeretettel. A legnépszerűbb, OSB 3-as típusú lapoknak mindkét formája megrendelhető a webáruházban, úgy az alap, mint a nútféderes kialakítás. A nútféder az asztalos szakmából származó kifejezés, jelentése horony-csap. Ezeknek a lemezeknek az oldala úgy van kialakítva, hogy jól lehessen illeszteni őket. Kisebb méretükből fakadóan könnyebben kezelhetők, mint az alap OSB lapok. Míg a standard OSB-lapok általában 2500 mm x 1250 mm-es méretűek, a nútféderes változat többnyire féltáblás, 2500 mm x 675 mm-es méretezéssel kapható. A kisebb méret, valamint az OSB lapok négy oldalának nútféderes kialakítása könnyebb kezelhetőséget tesz lehetővé és ugyanennek köszönhetően a hulladék mennyiség is redukálható. A csap-hornyos kialakítás egyrészt fokozza a stabilitást, másrészt pontosabban, résmentesen illeszthető az OSB lap.


Vannak olyan munkálatok, melyekhez éppen emiatt célszerű inkább a nútféderes kivitelezést választani, például, ha zsindelyezésre kerül sor. Ilyenkor a gerendák felett futó lécek borításához használható a nútféderes lemez, amely kötésben fektetve javítja a szerkezet merevséget is. Erre a háncslemezfelületre pedig már bármilyen zsindelytípust lehet rakni. Ezen kívül, kiválóan használható akár téglarakásnál, akár parkettázásnál is, mivel horony vagy más néven csap alapú kötésmódra alkalmas. Az OSB futárnál 12, 15, 18, 22 és 25 mm-es vastagságú nútféderes táblák érhetők el.


A munkához szükséges legideálisabb típus kiválasztása után a termékeket, a faháncslapok szállítására specializálódott cég, az OSB futár akár egyenesen az építkezés helyszínére szállítja. Ez egyrészt kényelmes és gyors megoldás, másrészt nem csupán időt lehet vele megtakarítani, de az anyagok speciális szállítási feltételeinek megteremtéséről is az OSB futár gondoskodik. Újdonság, hogy már bankkártyával is lehet rendezni a számlát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését