Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 30. 09:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Az Audi-iskola kapja Győrben a Szent-Györgyi Albert középiskola épületét

Az Audi-iskola kapja Győrben a Szent-Györgyi Albert középiskola épületét

A győri képviselő-testület pénteken tartotta soros, áprilisi ülését. A díszterem közönsége egyperces néma felállással emlékezett a közelmúltban elhunyt Kovács Barnabásra, a Komszol korábbi igazgatójára, Vági Miklósra, a Pro Urbe

A képviselők elfogadták a város 2010-es költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót, a tavalyi belső ellenőrzésekről szóló jelentést, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok értékelését, majd jóváhagyták, hogy a városi és a megyei közgyűlés a közös feladatok előkészítésére és összehangolására egyeztető bizottságot hozzon létre. A tíztagú testület tagjait fele-fele arányban a város, illetve a megye közgyűlése választja meg. A város delegáltja Borkai Zsolt polgármester, dr. Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs alpolgármesterek, Rózsavölgyi László az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, valamint dr. Neupor Zsolt, ugyanezen bizottság alelnöke.

A testületet döntött arról is, hogy a révfalui Szent-Györgyi Albert középiskola épületét (képen) a jövőben az Audi Hungária Nemzetiségi Német-Magyar Iskola használhatja. A Szent-Györgyi középiskola a jelenlegi Jókai iskola épületébe költözik. A Jókai általános iskolás diákjai a közeli Kovács Margit ÁMK-ban, a panziós, falusi vendéglátó szakos középiskolások a Krúdyban tanulnak tovább, míg a szociális gondozó és ápoló szakos diákok a Szent-Györgyiben maradnak. A Jókai iskola Répce utcai óvodai tagintézményét a Kovács Margit ÁMK veszi át.

Településfejlesztéssel is foglalkozott a pénteki közgyűlés, egy Pápai út mentén fekvő, Tesco és Decathlon áruházakkal szembeni területet minősítettek át mezőgazdasági övezetből különleges beépítésre szánt területté. Az átminősítés lehetővé teszi, hogy ott a későbbiekben számos funkciót kiszolgáló, többek között sportra, kereskedelemre, vendéglátásra használható létesítmények épülhessenek. A témáról zárt ajtók mögött tárgyaltak a városatyák.

A közgyűlés felosztotta azt a három millió forintos keretet, melyet az egészségkárosultak sportjának támogatására szántak a költségvetésből, s amelyre a szervezeteknek pályázniuk kellett. Az önkormányzat is pályázik, a pénteki döntés értelmében az „Intermodális közösségi közlekedési csomópont kialakítása Győrött", valamint a „Győr városi és elővárosi közösségi közlekedési rendszerének átalakítása" című projektekre próbál forrást szerezni a város.

Az önkormányzat idén is öt millió forintot áldoz az idősek lakhatását, életminőségét javító lakáskorszerűsítési programra. Az összeget a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat kapja és kezeli. A korábbiakhoz hasonlóan azok a 70 éven felüli győriek pályázhatnak, akik saját tulajdonú lakásukban élnek. Előnyt élveznek a valamilyen szociális szolgáltatást igénybe vevők. A maximálisan igényelhető összeg 400 ezer forint, a támogatás nem örökölhető. A lakás átalakítása a well-hops ajánlás alapján történik, kizárólag az idős emberek hasznára.

A közgyűlés fél millió forinttal támogatja az Apáczai Csere János Kar Isonzó-völgyi kegyeleti túráját, 38 ezer forinttal a Harmónia Művészeti Központ három helyszínen rendezett Egészség-piacát és 50 ezer forinttal a Police Magyar Közbiztonsági Alapítványt. Ez utóbbi forintok Csaplár Balázs New York-i útját segítik, a rendőrfőhadnagy a Rendőr-, Tűzoltó Világjátékon vehet részt.

Zöld célokat is támogat a közgyűlés, összesen 900 ezer forintot kapott Szentiván, Ménfőcsanak és Gyirmót egy GYŐR-SZOL koordinálta szemétgyűjtési akcióra. A Gyirmóti ÁMK „Jeles napok a környezet védelemében" rendezvénysorozathoz, valamint a szentiváni Móricz Zsigmond Iskola „Zöld Iskola Programjához" fél-fél millió forinttal, a május 6-i püspökerdei Madarak és Fák Napja rendezvényhez 350 ezer forinttal járul hozzá az önkormányzat.

(Győrinap.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.