Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Március 26. 09:30, szombat | Helyi
Forrás: IFMD

Az év legnagyobb hazai Modern Táncsport eseménye készül Győrújbaráton!

Az év legnagyobb hazai Modern Táncsport eseménye készül Győrújbaráton!

2011 évi Modern Táncsport Bajnokság Döntő. Kik jutnak a veszprémi VB-re? A hétvégén, március 26-án és 27-én a modern táncsport 15 táncfajtának képviselői találkoznak a győrújbaráti II. Rákóczi F. ÁMK. Sportcsarnokában, hogy két

Az ország minden részéről 47 egyesület közel 1400 versenyzője mini, youth, junior és felnőtt korosztályban, kiváló és ismert táncszakmai személyiségekből álló, a nemzetközi szövetség (IFMD - http://dance.different.hu) által vizsgáztatott zsűritagok előtt mutatják be ezévi produkcióikat. A zsűrinek lengyel, illetve szerbiai tagjai is lesznek, valamint több Harangozó-díjas balettmester és táncművész is segíti a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége (MTMSz) munkáját.

A döntőre 440 versenyszámot nevezhettek a nívós elődöntő versenyek alapján a résztvevők. A két versenynapon a látványos és változatos produkciók egésznapos kavalkádja reggel 9:00-kor kezdődik, és mindkét napon közel este nyolcig folyamatosan cserélődnek a színpadon a modern táncsport különféle táncfajtáiban a koreográfiák. Szombaton főként a street dance (hip-hop, funky, disco dance, disco freestyle, electric, break, stb.) táncfajták, míg vasárnap a showjellegű táncfajták (free show, karibi/latin show. ballroom show, fantasy, dance show, stb.) produkciók kerülnek a zsűri elé.

Az esemény fővédnöke Juhászné Árpási Irma, Győrújbarát polgármestere a március 18-i sajtótájékoztatón házigazdaként köszöntötte a kezdeményezést és az eseményt, amely egy együttműködés-sorozat kezdeteként rögtön nagyszabású rendezvénnyel gazdagítja Győrújbarát eseménynaptárát.
Demcsák Ottó, Harangozó-díjas balettmester, az MTMSz alelnöke, az IFMD nemzetközi pontozóbírója mutatta be az MTMSz-nek a táncok szinte teljes területét felölelő, amatőr sportjellegű koncepcióját és méltatta a versenyrendszer sikerét. Külön is kiemelte, hogy ez a szabadidős tevékenység milyen fontos szerepet játszik a ma divatos zenei irányzatokra fogékony ifjúság mozgásra, testtudatra és magabiztosságra nevelésében.
Barna Attila, az MTMSz elnöke a verseny számadatai (mellékletek) mellett a szövetség fejlődéséről, valamint a várható eseményekről, köztük a május 8-án szintén Győrújbaráton sorra kerülő IFMD Hungarian Open nemzetközi versenyről és a június 24-26-án a veszprémi ARÉNÁ-ban rendezendő VB-ről tájékoztatatta a sajtó képviselőit. Kiemelte a magyar modern táncsport szövetség és versenyzői vezető szerepét a nemzetközi szövetségben és megköszönte Győrújbarát segítő együttműködését a szövetség eseményeinek lebonyolításában.

A verseny mindkét napon 9:00-kor kezdődik, a jegyek a helyszínen kaphatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.