Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Szeptember 05. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Az öngyilkos férfi hagyatékából kapnak kártérítést a győri Apor-iskolások?

Az öngyilkos férfi hagyatékából kapnak kártérítést a győri Apor-iskolások?

A Sulitúra Alapítvány öngyilkosságot elkövetett ügyvezetőjének hagyatékából számíthatnak kártérítésre azok a győri iskolások, akiket az utazásszervező több mint hárommillió forinttal károsított meg júliusban. Az Apor Vilmos Isk

A győri Apor-iskola elől indult volna a két autóbusz a gyerekekkel Görögországba, amikor kiderült, hogy az utazásszervezőnek nyoma veszett, s vele együtt eltűnt a diákok által befizetett 3 millió 350 ezer forint is.

Somogyi Fanni tanuló, Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Győr

"Beleéltük magunkat, hogy hú de jó majd, hogy igazi görögdinnyét fogunk enni, meg gyrost, meg lemegyünk a tengerpartra, játszunk folyamatosan, meg bevesszük az olymposzi hegységet, úgy hogy eléggé vártuk már ezt az egészet."

Fanni és osztálytársai nem először utaztak volna a napfényes Nei Poriba, ahol a diákok már korábban is sok élményt szereztek, ezeket videofelvételeken meg is örökítették. A gyerekek szülei sem aggódtak.

Molnár Béla, Gyirmót:

"Negyedik útjuk lett volna, tehát jóformán biztosak voltak benne, hogy sikerül ez az út, tehát semmi olyan intő jel nem volt előtte, hogy meghiúsul, nem jön össze, vagy csalóval állunk szemben, erre nem lehet felkészülni."

Megtévesztő volt az is, hogy a Sulitúra Alapítvány támogatói között olyan állami szervezet is szerepelt, amely hitelesítette a működésüket.

Varga Mónika, Fanni édesanyja:

"Bosszantott, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatta ezt az alapítványt, tehát akkor én, amikor hazaértünk, megnéztem a honlapját, és amikor az ember egy ilyen támogatót lát, akkor nem gondolja azt, hogy át fogják vágni."

Fanni és diáktársai eddig fejenként összesen 15 ezer forintot kaptak vissza a befizetett útiköltségből.

Kocsis Tünde sajtóreferens, Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság:

"Több mint 3 millió forintot vett fel 56 résztvevőtől a férfi, az utazást azonban nem szervezte meg, a részére átadott pénzzel eltűnt. Később kiderült, hogy Budapesten öngyilkosságot követett el."

Az öngyilkos utazásszervező elleni nyomozást a győri rendőrség büntethetőséget kizáró ok miatt lezárta. A diákok szülei arra kaptak ígéretet az elhunyt férfi családjától, hogy a hagyatéki tárgyalás után hozzájutnak befizetett pénzükhöz.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.

2024. Szeptember 05. 08:12, csütörtök | Helyi

Tükröt tartanak a nézők elé

Két előadást is láthat a közönség a Győri Balett most készülő bemutatójában.

2024. Szeptember 05. 07:14, csütörtök | Helyi

Hétvégén jön a Győr Rally

Szeptember 6-és 8-a között ismét Győrben száguldanak a WHB Győr Rally versenyautói. A második alkalommal megrendezett versenyre minden eddiginél színesebb program kavalkádot és látványosabb versenyt ígértnek a szervezők.

2024. Szeptember 04. 17:44, szerda | Helyi

A győri ősz egyik csúcsrendezvénye az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án egy igazán grandiózus ingyenes rendezvénnyel várja a győri és a Győr környéki településekről a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont, hogy együtt ünnepeljék az Élményközpont teljes megújulásá