Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. Október 26. 14:54, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Az új vezetésű Újvárosi részönkormányzat a fejlesztések folytatását ígéri

Az új vezetésű Újvárosi részönkormányzat a fejlesztések folytatását ígéri

Az Újvárosi részönkormányzat élén Kalmár Ákost Fekete Dávid váltotta, aki fontosnak tartja az eddigi fejlesztések folytatását, és a közbiztonság további erősítését. Mint ismeretes, az idei önkormányzati választásokon már keveseb

A korábbi újvárosi képviselő (és egyben a részönkormányzat vezetője) Kalmár Ákos Gyárvárosban indult, ezért elvesztette mandátumát az Újvárosi Részönkormányzatban. A változás miatt új vezetőt választott a települési önkormányzat Fekete Dávid személyében, helyettese pedig Szeles Szabolcs lett.

Fekete Dávid 2010. október 26-án elmondta, az elmúlt ciklusban rengeteget fejlődött a városrész, hiszen elindult Újváros rehabilitációja, számos lakóutca újult meg, új játszóterek létesültek, s létrejött a részönkormányzat is, amelynek épülete éppen a városrész rehabilitációjának egyik első eleme volt.

A részönkormányzat ezt a munkát szeretné folytatni, még nagyobb hangsúlyt fektetve a közbiztonság javítására, a szociális rehabilitációra, a köztisztaság helyzetének javítására, és határozott fellépést ígért a zugszemét ellen is. Hozzátette, Újváros rehabilitációjával kapcsolatban az EU-s pályázat kedvező döntésére várnak, amely nagyot lendíthetne ezen a folyamaton.

Szeles Szabolcs kifejtette, a részönkormányzat nagyon jó kapcsolatot ápol a helyi civil szervezetekkel, intézményekkel és a kisebbségi önkormányzattal is, éppen ezért fontosnak tartja, hogy a jelentős döntések előtt ezen szervezetek képviselőivel is konzultáljanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.