Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Május 05. 14:41, csütörtök | Sport
Forrás: BoxingONE

Bacskai Balázs a debreceni BoxingONE csapatban

Bacskai Balázs a debreceni BoxingONE csapatban

A Vasas-Süllős klub junior világbajnok és felnőtt Európa-bajnok klasszisa, Bacskai Balázs a 2011-es szezonban a Debrecen Thunders (DVSC) gárdáját erősíti a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnoki sorozatb

- Megegyeztünk Balázzsal, nagyon örülünk, hogy a magyar ökölvívás egyik legnagyobb tehetsége debreceni színekben lép ringbe a B1 ütközetekben. Óriási erősítést jelent, nem csak kontinentális szinten kiemelkedő tudású, úgy hiszem, a szűk világelitbe tartozik a 69 kilogrammban. Kétszeres győztesként a jövőben is meghatározó szerepet kívánunk játszani a ligában, ezért Balázs mellett lesz még erősítés. Ám mint ahogy Bacskai igazolását is csak akkor jelentettem be, amikor már mindenben megállapodtunk, az újabb erősítésről sem szeretnék egyelőre több szót ejteni. Legyen elég annyi, ütős kis csapatunk lesz – nyilatkozta Szabó Sándor a klub hivatalos honlapján.

Bacskai Balázs számára nem idegen a csapatbajnoki küzdelmek légköre, korábban a Vasas-Kecskemét vegyes gárda mellett Csehországban is bunyózott, míg az elmúlt szezonban a német másodosztályú Nordhausen tagjaként szerzett bronzérmet. Lenyűgöző teljesítménnyel bizonyította klasszisát, mind a hat mérkőzését idő előtt fejezte be.

A Debrecen Thunders május 14-én a Galánta Kids ellen kezdi az idei B1 szezont, majd egy héttel később az Arad Motorul gárdáját is vendégül látja, míg május 28-án Temesvárra látogatnak.

Bacskai Balázs „szolgálataira” nagy szüksége lesz a debrecenieknek, hiszen a csoportriválisok nagyon erősek ebben a súlyban: galántaiaknál az ifi olimpiai bajnok litván Kuncaitis Ricardas osztja a pofonokat, a temesváriaknál a korosztályos világ- és Európa-bajnok Biea Flavius, miközben az aradiaknál az olimpiát és világbajnokságot megjárt Georgian Popescu az egyik bevethető 69 kg-os ökölvívó. Popescu legutóbb legyőzte Bieát.

A BoxingONE Championship liga hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el.

(Boxingone.com)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 20. 09:52, kedd | Sport

Női kosárlabda vb-előselejtező

Dubei: meg kell nyerni a következő két mérkőzést

2024. Augusztus 19. 16:21, hétfő | Sport

Férfi ifjúsági kézilabda Eb - Bronzérmes a magyar válogatott

Bronzéremmel zárta a férfi ifjúsági kézilabda-válogatott a Montenegróban rendezett Európa-bajnokságot.

2024. Augusztus 18. 08:29, vasárnap | Sport

Állami kitüntetést kapott Gyulay Zsolt és Gulyás Michelle

Állami kitüntetésben részesült Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, valamint Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó.

2024. Augusztus 18. 08:26, vasárnap | Sport

Folytatódott a Ferencváros sikersorozatra az Újpest ellen

A címvédő Ferencváros hazai pályán 1-0-ra nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati rangadóján.