Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 28. 09:38, szerda | Helyi
Forrás: infogyor.hu

Bence és a világ jókívánságai - Jótékonysági est felhívás

Bence és a világ jókívánságai - Jótékonysági est felhívás

"Él egy kisfiú köztünk - itt Magyarországon, aki már egy éve fekszik ágyhoz kötve. Nem érhette kis bőrét a nap melengető sugara... Ágyban fekve mosdatja az édesanya.

Kanadából, Afganisztánból és egész Magyarországról érkeznek a jókívánságok egy súlyosan beteg kisfiú közösségi oldalára. Hamarosan estet rendeznek a gyógyulásáért.


„Nézd, csak, Bence: ez a kiskutyám, Borcsi, mackósapkában. Kívánunk Neked sok erőt, gyógyulást. Nagyon erős srác vagy. Csak így tovább”!

Egy a naponta érkező sok-sok üzenet közül, amit Csongrádi Bencének küldenek melegszívű felnőttek és gyerekek a nagyvilágból. A Tegyük Boldoggá Bencét (https://www.facebook.com/TegyukBoldoggaBencet ) oldal, egy ágyhoz kötött, súlyosan beteg kisfiú mindennapjait hivatott színesíteni, hisz a külvilágból csak annyi maradt számára, amit a szobaablakból lát. Kedves fotók, jókívánságok, vidám videók tömkelege érkezik, nem hiába.

Pontosan nem tudni, minek köszönhető, de az adrenoleukodisztrófiában szenvedő kisfiúról egyre több olyan fotót, videót tölt fel édesanyja, ahol Bence tekintete nyitottabb, és ha arra kérik, megmozdítja kezét, lábát fejét. Teljes otthoni ellátásra szorul, szondán keresztül táplálják, kezelése, gyógyítása súlyos anyagi terheket ró a családra.

Rábacsécsény polgármestere, Kovács Teodóra és segítői, augusztus 30-án pénteken 19 órától Jótékonysági műsort (https://www.facebook.com/events/410499275722514/ ) szerveznek Bence gyógyulásáért a rábacsécsényi játszótéren felállított sátorban.
Fellépnek:
- Lengyel Zsófia és Lengyel Máté általános iskolai tanulók
- A Lázsiás Énekegyüttes, szóló: Gombás Veronika
- Bezi gyermek néptánc csoport
- A csornai Pántlika Néptánc Együttes
- A bodonhelyi show táncosok
- A műsor után Gramy zenekar tart bált, a zenészek a teljes bevételét felajánlották Bence családjának- mondta el Kovács Teodóra polgármester.- A zenekaron kívül, az összes fellépő ingyen vesz részt az esten, sőt, a sátrat, a padokat, mindent amire az esten szükségünk lesz, térítésmentesen ajánlottak fel nekünk a vállalkozók, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Kovács Teodóra születése óta ismeri Bencét, azt mondja, kivételes tehetség volt.
- Két kép él bennem Bencéről- emlékszik vissza, az iskolában biológiát is tanító polgármester.- Második osztályos volt, amikor ügyeletben beült hozzám egy biológia órára, s hogy elfoglalja magát, rajzlapot kért tőlem. A lap jobb alsó sarkában kezdte a rajzolást, egy pata volt, innen rajzolta tovább a szarvast úgy, hogy az a végén a lap közepén helyezkedett el. Erre nagyon kevés gyerek képes. Aztán beteg lett Bence és egy év kihagyás után, hosszú kemoterápiás kezeléseken túl tért vissza a harmadik osztályba. Készült róla egy fotó az évnyitón, ahogy a padban ül. Látszik rajta a büszkeség, a boldogság, hogy ő is ott lehet. Szeretném még ilyennek látni.


A családnak minden segítségre szüksége van, ezért azok támogatására is számítanak a szervezők, akik személyesen nem tudnak megjelenni a gálaműsoron. Pénzadományaikat elküldhetik a család számlaszámára: 59200178-15107440.

Hajrá Bence! Veled vagyunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.