Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Március 29. 07:59, kedd | Helyi
Forrás: IFMD

Beszámoló a Modern Táncsport Bajnokság döntőjéről

Beszámoló a Modern Táncsport Bajnokság döntőjéről

Nagy érdeklődés mellett zajlott a hétvégén a győrújbaráti II. Rákóczi F. ÁMK Sportcsarnokában a Modern Táncsportok 2011. évi Bajnokságának Döntő versenye. A kétnapos, teltházas eseményre 47 egyesület közel 1400 versenyzője érkeze

Az eseményt fővédnökként és házigazdaként Juhászné Árpási Irma, Győrújbarát polgármestere nyitotta meg, aki stílusosan egy győrúbaráti színeket viselő különdíjat, egy óriási mackót is felajánlott.


Szombaton az esemény este 8-ig, vasárnap pedig este 10-ig folyamatosan pergő látvánoyssággal, 440 versenyszámmal mutatta be a kiemelkedő színvonalú magyar modern táncsport amatőr versenyzőinek legjobb produkcióit. A kiemelkedő szakmai felkészültségű és nemzetközi zsűri egyöntetűen magasra értékelte a verseny színvonalát, amelyet több kategóriában holtversenyek is jól tükröztek. A lengyel Jaroslaw Konasiuk, aki nemzetközi modern táncsport pontozóbírói végzettsége és táncos múltja mellett talajtorna szakedző is, elsősorban az ugrásokkal, lazasági elemekkel fűszerezett free show versenyszámokat, a Vajdaságból érkezett Szeles Béla, a nemzetközi szövetség (IFMD - http://dance.different.hu) szakmai alelnöke pedig a karibi/latin show és a ballroom show versenyszámokat dícsérte. A zsűri véleménye egyhangúlag a hip-hop táncfajta junior és felnőtt versenyszámait minősítette a legmagasabbra, de kiemelkedő versenyszámokat láthatott a mindkét napon szépszámú nagyérdemű dance show, fantasy, disco dance és funky táncfajtákban is. A hazai Harangozó-díjas balettmestereket is felvonultató szakmai grémium mellett a díszvendégként megjelent Bombicz Barbara, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola igazgatója is nagyon dícsérte a verseny színvonalát.

A versenyen a győri egyesületek szép eredményeket értek el. A Ritmic Team dance show és disco dance, az A-Force1 hip-hop és funky, az Albatrosz Karibi/latin show, míg a VOKE La Vida dance show és karibi/latin show versenyszámokkal szerzett VB-kvalifikációt. Győrt tehát különböző korosztályokban és táncfajtákban is képviselhetik majd a sikeres modern táncosok a június végi veszprémi VB-n.

A következő modern táncsport esemény Győrújbaráton a nemzetközi szövetség, az IFMD Hungarian Open nyílt versenye lesz, május 8-án, ahol remélhetőleg ismét szép győri sikerek születnek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.