Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 23. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Bíztatóan alakultak a foglalkoztatási adatok 2011-ben Győr-Moson-Sopron megyében

Bíztatóan alakultak a foglalkoztatási adatok 2011-ben Győr-Moson-Sopron megyében

Nőtt a teljes munkaidőben foglalkoztatott fizikai dolgozók, és a tanulószerződéssel, gyakorlati képzésen résztvevők száma is.

Az egyéves prognózis tekintetében a cégek többsége alapvetően szerény létszámbővítésben gondolkodik, elsősorban a feldolgozóiparban (7,4%) és a szállítás, raktározás területén (5,7%). Térségünkben leginkább jól képzett nyelveket beszélő mérnökökre, különböző fémipari szakemberekre, kereskedelem, illetve vendéglátás területén munkát végző szakemberekre tartanak igényt a munkáltatók. Térségünkben a járműgyártás felfutásának köszönhetően az elmúlt évben jelentőse emelkedtek a bruttó átlegkeresetek, mondta el Kása Katalin, a KSH győri igazgatóságának tájékoztatási osztályvezetője - írja az o2gyor.hu.

A felmérésben részt vevő cégeknél, a statisztikai állományi létszám alakulása pozitív mérleget mutat, mind az idei év mind a 2012-es év előirányzatába. Nőtt a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma, elsősorban a fizikai foglalkozásúak tekintetében. A foglalkoztatottak 72,9%-a feldolgozóiparban van állományban. Nőtt a tanulószerződéssel, gyakorlati képzésen résztvevők száma, kisebb mértékben de növekedett az ösztöndíjas foglalkoztatás.

A jövő évi létszámváltozás megítélésben már óvatosabban fogalmaztak a gazdálkodó szervezetek, pozitív, hogy létszámcsökkentést kevesebben terveznek, igaz, nagy mértékű létszámbővítésben sem gondolkodnak. Az egyéves prognózis esetében is a foglalkoztatottak számának növekedésére lehet számítani. Elsősorban a feldolgozóiparban (7,4%) és a szállítás, raktározás területén (5,7%).

A tartósan betöltetlen álláshelyeket, térségünkben egyébként is keresett szakmáként jelentkező munkakörökben jeleztek a munkáltatók, többek közt, jól képzett nyelveket beszélő mérnökökre, különböző fémipari szakemberekre, kereskedelem, illetve vendéglátásban területén munkát vállaló és minőségi munkát végző szakemberekre tartanak igényt a munkáltatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.