Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2021. Május 10. 09:20, hétfő | PR

Biztonság négy keréken – a gurulóállványokról

Biztonság négy keréken – a gurulóállványokról

A kisebb-nagyobb építési és ehhez kapcsolódó munkák esetén sokszor kell az ég felé törnünk és több méteres magasságokban végezni a munkánkat.

Mint mindig, ilyenkor is kiemelten fontos a biztonságos, mégis mobilis és egyszerű munkavégzés. Éppen ennek biztosítására találták ki a gurulóállványokat, melyek hosszú évek óta nyújtanak támaszt a munkásoknak.

A guruló védelem

Bizonyára mindenki találkozott már élete során különböző méretű és kiterjedésű állványokkal, melyek elsősorban felújítás, vagy épp építés alatt álló épületek mellett/körül találhatók. Ezeken az állványzatokon napi szinten munkások tömkelege végzi a saját feladatát, így a biztonság és a megfelelő védelmi minősítés gyakorlatilag elengedhetetlen a megfelelő munkálatokhoz. Fontos, hogy a dolgozók magabiztosan közlekedhessenek minden szinten, illetve a szintek közötti átjárás is könnyen megoldható legyen.

Emellett a mobilitás is rendkívül kiemelkedő faktor, hiszen nem csak statikus munkafolyamatok vannak, így sok esetben – például rakodásnál – az emberek folyamatos mozgásban vannak az állvány különböző emeletei között. A magaslati munka önmagában is veszélyes üzem, ám ilyenkor még fontosabb a fokozott figyelem. Szerencsére egy állvány kifejezetten biztonságos alapot nyújt ezekhez. Nem minden esetben van azonban szükség vagy lehetőség fix állványzatok kiépítésére, ilyenkor jöhetnek szóba a könnyedén mozgatható gurulóállványok, amilyeneket például az https://allvanybazis.hu/ is találunk.

Innováció is praktikum az állványok területén

Ahogy már említettük, ahogy minden munkaeszköz, úgy a gurulóállványok esetén is kiemelt fontossággal bír a megfelelő munkabiztonság. Épp ezért, a korszerű gurulóállványok a legtöbb esetben olyan járólappal kerülnek ellátásra, mely a felületkezelésének köszönhetően csúszásmentes, jól tapadó talajt biztosít a munkások számára. A biztonsági szempontok mellett pedig a kényelem sem elhanyagolható, melyet ez a technológia szintén biztosít.

A megfelelő felületek azonban nem csak a gurulóállványok munkaterületein, hanem a lábainál is nélkülözhetetlen fontosságúak. A zavartalan használat érdekében csúszásmentes talpakkal kerülnek felszerelésre, ugyanakkor mindig érdemes figyelni, hogy az állványokat egyenletes felületen telepítsük, ezzel elkerülve az esetleges egyensúlybéli problémákat.

Anyaghasználat és mobilitás

A két szempont szorosan összefügg. A korszerű gurulóállványok alapanyaga a legtöbb esetben alumínium, hiszen egy könnyű, mégis terhelhető anyagról beszélhetünk. Ezzel pedig két fontos tényezőt is egyesít magában, a biztonságot és a mobilitást. Egy gurulóállvány esetén épp az a fontos, hogy könnyedén mozgathassuk őket egyik helyről a másikra, a különböző munkafolyamatokhoz. Egy modern, alumíniumból készült gurulóállvány pedig teljesíti az elvárásokat.

Egy mesterember számára a szállítás és a könnyű összeszerelhetőség is fontos. Ezek az állványok ezzel is megbirkóznak, hiszen egyszerűen elemeikre szedhetők, lapra szerelhetők, ezáltal könnyedén rakodhatók és szállíthatók. A moduláris szerkezetnek köszönhetően pedig sokszor eleve szabályozható a maximális munkamagasság. Ha tehát egy minden igényt kielégítő, mobilis és strapabíró munkaeszközt keresünk a magaslati teendőkhöz, szerezzünk be egy minőségi gurulóállványt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 15:50, csütörtök | PR

A könnyen kezelhető szabadidő és poliészter anyagok univerzális felhasználása

Mitől univerzális manapság egy kelme? Mindenképpen elsőszámú a kérdéskörben a multifunkcionális alkalmazhatóság, és persze nem elhanyagolható tényező az optimális ár-érték arány sem.

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Május 18. 08:52, kedd | PR

A biotin (B7-vitamin) jótékony hatásai

Serkenti a haj növekedését és visszafordítja a hajhullást. A biotin egy B-vitamin, amelyet gyakran ajánlanak a haj egészségére.

2021. Május 11. 18:21, kedd | PR

Így indulhat újra edzőtermed a koronavírus után

Előbb, vagy utóbb, de egyszer vége lesz a járványnak, és sok edzőterem, illetve fitnesz stúdió tulajdonosai már most azon gondolkodnak, hogy hogyan népszerűsítsék létesítményeiket a testmozgás szerelmesei számára.