Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 09. 16:21, szerda | PR

Body pump - izomépítés jókedvűen

Body pump - izomépítés jókedvűen

Elmúlt a nyár és ezzel együtt sokan fel is hagytak a sporttal és a helyes étkezéssel.

Van azonban egy maréknyi csoport, aki a bikini test formázása közben beleszeretett a választott sportba és kitart mellette a hidegebb időben is. Ha te nem tartozol közéjük, érdemes tovább olvasnod.

Régóta tudjuk, hogy mindenki szeretne nyárra jól kinézni. A választott csinos bikinikhez bizony csinos alak is szükséges, ezért sokan tavasszal, vagy épp újévi fogadalomként elkezdenek valamilyen testedzést vagy/és egészségesen táplálkozni.

Mi történik azonban a nyár végével?

Sokan a meleg idővel együtt elbúcsúznak az egészséges életmódtól is. Érthető, hogy a hidegebb időben mindenki szívesebben fogyaszt táplálóbb ételeket, azonban kevésbé elfogadható, ha valaki a testedzéssel is felhagy ilyenkor.

A hűvösebb hónapokban bevitt többlet kalória mellé különösen dukál valamilyen sport, amit legalább heti néhány alkalommal végzünk. Azonban ehhez sokszor hiányzik a motiváció. Egyértelműen észrevehető, hogy azok tartanak ki a választott mozgásforma mellett, akik megszeretik azt. Nem mindegy tehát, hogy milyen sport mellett köteleződsz el, hiszen jelentős mértékben befolyásolja majd a kitartásodat.
Bármilyen sportot is válassz, garantáltan hatással lesz a hangulatodra, azonban ha olyan mellett teszed le a voksod, amit kifejezetten élvezel is, már az edzőterembe indulni is örömmel fogsz.

Sokféle mozgásforma létezik, és bizony könnyű elveszni ezek tengerében. Alapvetően megkülönböztetünk egyéni és csoportos mozgásformákat, de ezeken belül is számtalan variáció létezik. Egy biztos: aki nehezen indul el a sport útján, annak érdemesebb a csoportos órák között válogatnia, ezzel is egy plusz motivációt szerezve.

Az egyik közkedvelt csoportos sport a body pump, mely bár súlyzóval végzett mozgás, mégis a zene könnyedén elfeledteti ezt a “nehézséget”. Elsőre sokan megijednek tőle a súlyzórúd miatt, azonban bátran belevághatnak a kezdők is, ugyanis főleg alapgyakorlatokból áll (pl. guggolások).



A body pump hatékonysága a nagy ismétlésszámban rejlik, ahogyan a könnyűsége is. Ez által ugyanis megvan a lehetőségünk arra, hogy abbahagyjuk a gyakorlatsort, ha úgy érezzük, nem bírjuk tovább. A következő alkalommal majd több ismétlést tudunk elvégezni.
Nők és férfiak körében egyaránt népszerű, ugyanis tonizálja, formálja a testet, de akár súlyvesztésre is hatékony megoldás lehet. A pulzus felpörgetése teszi igazán eredményessé és közkedveltté ezt a sportot.
A zene pedig nem csak a helyes ritmusban végzett gyakorlatokról, hanem a jókedvről is gondoskodik.
Ha formás, szálkás izmokra vágysz, mindenképp érdemes ellátogatni egy body pump edzésre, hiszen az egy óra alatt elégetett 600 kalória záloga lesz a csinos alaknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.