Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 11. 10:40, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Borkai Zsolt: "A győri egyetem nem lenne jó helyen a soproni intézmény alatt!"

Borkai Zsolt: "A győri egyetem nem lenne jó helyen a soproni intézmény alatt!"

Győr állami segítség híján is kifizeti a tűzoltóknak járó túlórapénzeket - mondta a Borkai Zsolt polgármester a Magyar Rádió péntek reggeli, 180 perc című hírműsorában. Úgy vélte, a győri egyetem nem lenne jó helyen a soproni ala

Csak erre nincs keret, az államtól várnak segítséget. Miskolc, Győr és Budapest vezetése azonban úgy döntött, hogy nem vár semmiféle megállapodást az állammal, kifizetik a pénzt. Egyes számítások szerint összesen mintegy 6,5 milliárd forintról van szó.

Győr polgármestere, Borkai Zsolt a 180 percben elmondta: már hetekkel ezelőtt döntöttek a pénz kifizetéséről, ám az még nem történt meg, mert az ügyben több helyen indultak perek, és a különböző bíróságokon különböző kamatszámítási módszerekkel dolgoztak. Most a győri tűzoltóság szakszervezetével egyeztetnek arról, melyiket tudja mindkét fél elfogadni, bár a polgármester szerint a végösszeg körülbelül egyforma lesz, mintegy 60 millió forint a kamataival, ez a pénz a 2004 májusától 2007 év végéig terjedő időszakra jár kilencven aktív tűzoltónak.

Arról a napokban komoly vitát kiváltott elképzelésről, amely szerint a nyolcad akkora soproni egyetem alá sorolnák be az Audi támogatta győri universitast, Borkai azt mondta, keményen érvelnek amellett, hogy megmaradhasson a Széchenyi István Egyetem Győr városában. Ezen az egyetemen olyan diákok tanulnak, akik utána el tudnak helyezkedni, van munkájuk, boldogulni tudnak, de a kutató-fejlesztő központ csak dolgozhat tovább, ha a Széchenyi István Egyetem továbbra is önállóan működik - hangsúlyozta a győri polgármester a 180 percben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.