Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Április 20. 09:35, csütörtök | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Bőven adott munkát a viharos időjárás a tűzoltóknak

Bőven adott munkát a viharos időjárás a tűzoltóknak

A viharos időjárással kapcsolatban 04.19 délutántól 04.20-án a kora reggeli órákig összesen harminc műszaki mentést hajtottak végre Győr-Moson-Sopron megye tűzoltói - értesültünk a katasztrófavédelemtől.

Útra dőlt fákhoz, letört, akadályt képező nagy faágakhoz, vagy vezetékre dőlt fákhoz riasztották őket. A legtöbb beavatkozás tegnap estétől Sopronban volt, ahol folyamatosan hárították el a forgalmi akadályokat a soproni hivatásos és a környező települések önkéntes tűzoltói, több esetben szabadnapos tűzoltók is segítették munkájukat. Hidegség közelében, Szilsárkányban, Lébényben, Bakonyszentlászlón és Lövőn szintén kidőlt fákhoz vonultak a tűzoltók, de egy baleset is történt Szárföldön, ahol egy teherautó és egy személygépkocsi ütközött össze, ketten könnyebben megsérültek.

Csütörtökön folytatódtak a viharos idővel kapcsolatos tűzoltói beavatkozások Győr-Moson-Sopron megyében, elsősorban Sopronban. Kidőlt fák, leszakadt vezetékek okoznak gondot a közlekedésben. Sopronban többek között óvoda és iskola udvarán is beavatkoztak a tűzoltók, a letört ágakat, kidőlt fákat távolították el, többek között a Lajta közben, a Szarvkői úton, a Sánchegy úton, a Sörházdombi úton, a Zerge utcában, a Brennbergi úton a Lővér körúton dőltek fák az utakra. Bőnyön a Szabadság utcában és Mosonmagyaróvár és Kimle között is fakidőlés okozott forgalmi akadályt. A nagy szél és a kidőlt fák miatt több településen van áramkimaradás, a hibákat folyamatosan javítja az áramszolgáltató. Kora reggel óta délelőtt 11 óráig 18 műszaki mentés volt megyénkben a szeles időjárás miatt, a legtöbb Sopronban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.