Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Január 30. 11:42, csütörtök | Helyi

Célba értek az angyalok

Célba értek az angyalok

Csütörtökön délelőtt adta át a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány az "Angyalok a belvárosban" jótékonysági kampányon összegyűlt összeget, a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma nagytermében.

Harmadszor indított "Angyalok a belvárosban" jótékonysági kampányt a Győr-Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány. A 2019. november 7-től december 31-ig tartó kampány sikeresen zárult.

Ennek köszönhetően, a kuratórium által kiválasztott három pályázat mindegyikét tudja támogatni az alapítvány.

A Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma tanulójának a megszavazott varrógép mellé, az Angyaloknak (vásárlók és keresedők) - köszönhetően a szakmájukho szükséges kellékpalettát is biztosítani tudja a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány.

A másik pályázati nyertes a Győri Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nevelőintézetében felnőtt diákja, aki az informatika területén szeretné képezni magát, ő egy tabletet kap.

A harmadik fiatal a Győri Szolgáltatási SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákja. Kimagasló tanulmányi eredményeket ér el, ám családi körülményei nem teszik lehetővé, hogy saját laptopot vásároljanak, ezért őt ezzel támogatják.

A kampány során több mint 20 győri üzlet csatlakozott az adománygyűjtéshez, így megmutatták: a belvárosi üzletek üzemeltetői és a belváros utcáin dolgozó GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata a társadalmi felelősségvállalásban is élen járnak.

"A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok vezetőjeként és idegenvezetőjeként minden évben fontosnak tartom, hogy kapcsolódjunk a Bevásárló Utcák Alapítvány adventi adománygyűjtő kezdeményezéséhez. Az Angyalok a belvárosban adománygyűjtő kampány támogatói azok a vendégeink, akik az adventi programjainkon és Angyalsétáinkon vesznek részt. Köszönjük a győrieknek és a hozzánk érkező turistáknak, hogy részvételükkel, adományaikkal az ajándékozás örömén kívül, három fiatalt tehettek boldoggá" - mondja Csobayné Pintér Éva.

Az átadó ünnepségen részt vett Hajtó Péter- Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának alelnöke; Kalmárné Dr. Hollósi Erika - a Győr-Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára; Obertolné Horváth Tímea - a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke; Gede Eszter- a Győri Szakképzési Centrum kancellára; Kaukerné Kovács Edit - a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma intézményvezetője; Nagy Ignác igazgatóhelyettes - Győri Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája; Leszkovich György- a Győri Szolgáltatási SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája intézményvezetője.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.