Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Április 18. 10:39, kedd | Helyi

Csapadékvíz tisztítás

Csapadékvíz tisztítás

A csapadékok által okozott erózió és a burkolt felületekről eltávolított szennyezőanyagok visszatartása miatt

a csapadékot előkezelést követően, csak megfelelő vízmennyiség esetén lehet a befogadóba bevezetni. A környezetünket és az utakra hulló csapadékot a növekvő közúti forgalom, a sűrű úthálózat hatására a gépjárművek üzemelésük közben jelentős mennyiségű gáznemű, folyékony és szilárd szennyező anyagok és nehézfémek terhelik. Üzemanyag jellegű a szennyező anyagok egy része, különböző mértékben elégetett üzemagyak, adalékként használt anyag, égési végtermék, kenőolajok és zsírok. A jármű alkatrészeinek kopásából, súrlódásából származik másik részük, ezek elsősorban fémes összetevőket tartalmaznak. A nehézfémek az utakra hulló csapadékkal a felszíni, vagy felszín alatti vizekbe kerülnek, ezzel károsítják az autópályák és főútvonalak mentén a növényeket és egészségünket is. Az utak, autópályák és parkolókról lefolyó csapadékvíz által lemosott szennyezőanyagok visszatartása, csapadékvíz előkezelése így nélkülözhetetlen. Fejlesztéseknél, útépítéseknél, bővítéseknél az esővíz elvezetésére és tisztítására már a tervező asztalon gondolni kell.

A termékpalettán megtalálható vasbetonból, polietilénből gyártott olajelválasztó berendezés és acél csövek is, projektre szabott, egyedi megoldásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére.

EnviaCrc termék kellő hatékonysággal és biztonsággal látja el csapadékvíz előkezelésének feladatát. Karbantartási, tisztítási periódusok között biztosítja az átbocsátott víz szennyezőanyag tartalmának határértéken belül tartását. Közutak, parkolók, rakodó udvarok, gépjármű forgalommal érintett burkoló felületeken lehet alkalmazni, vagy extrém szennyezésnek kitett területeken (betonüzemen belül vagy hozzávezető utakon a csatornahálózat védelmére.

Az EnviaTnb saját fejlesztésű műanyag-tartályos olajelválasztó berendezés, amely a műanyag tartályosiszap- és olajelválasztó berendezések és PE test-nek köszönhetően könnyen mozgatható, alacsony a beépítési mélység, kis beépítési helyigényű. Mélygarázsok, benzinkutak, kézi autómosóknál alkalmazzák leginkább. Igény esetén berendezés integrált szivattyúval is gyártják.

EnviaTrip nyíltfelszínű vízfolyásba, vízelvezető árokba telepíthető iszap- és olajelválasztó technológia. Egyedi esetekben parkolói vizek tisztítására, közlekedési utak vízelvezetéseibe beépíthető olajfogó rendszer. Vonalas létesítmények, mint közutak, autópályák, vasúti vágányok mentén megépített nyílt felszínű csapadékvíz elvezető csatornákba, árkokba telepítve védi a befogadó élővízfolyásokat, talajvizeket, földtani közeget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.