Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2021. November 25. 12:00, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Csaptelepek a lakásban: milyet válasszunk és hova?

Csaptelepek a lakásban: milyet válasszunk és hova?

Kevés szó esik felújításkor, korszerűsítéskor a csaptelepek cseréjéről.

A legtöbben gyakran el is fáradnak, mire eljutnak a munkálatokban erre a pontra, pedig, ha alaposan átgondoljuk a csaptelep választást, akkor évente akár több száz liter vizet is megspórolhatunk. Lássuk, milyen lehetőségek adottak az egyes helyiségekben!

Konyhai csaptelepek: kétgombos vagy egykaros?

A kétgombos mosogató csaptelepek ugyan szinte rusztikusnak hathatnak – pláne egy mediterrán stílusú konyhában például -, de érdemes elkerülni ezt a típust a konyhában. Mosogatás közben sokkal nehezebben kezelhető a kétgombos csap: habos kézzel nehéz kinyitni, és a víz hőmérsékletét sem egyszerű eltalálni. A konyhába a szakértők is az egykaros változatokat javasolják, amelyek akár csuklóval is könnyen megnyithatók és a kívánt melegség is könnyebben beállítható, így a vízpazarlás is elkerülhető.

Csaptelep a mosdóban

A legnagyobb választási szabadság minden bizonnyal a mosdókagyló csaptelep kiválasztásnál adatik. A legtöbb fürdőben a kétgombos és egykaros csapok is jól mutatnak, ezen kívül pedig már csak azt kell eldönteni, hogy milyen extra funkciókat szeretnénk élvezni. A modern csaptelepek olyan anyagokból készülnek, amelyeket sokkal könnyebb tisztítani, és nem vízkövesednek annyira könnyen, mint a régi mosdócsapok.

Miért jók a termosztatikus csapok a kádba, zuhanyzóba?

A hőfokszabályzós csaptelepek hazánkban is egyre kedveltebbek. Ugyan az áruk magasabb, de termosztát funkciójuk előnyei miatt megéri ilyet választani a fürdőszobába. Működési elvük, hogy a kar segítségével mindig állandó hőmérsékletű és nyomású víz állítható be, így nem kell fürdés vagy zuhanyozás közben hirtelen forró, vagy netán hidegzuhanyra számítani.

Mivel megnyitásuk után néhány másodperccel már a kívánt vízhőmérsékletet használhatjuk, így sokkal kevesebb vizet pazarolunk. A termosztátos csaptelepeknek az ára ilyen értelemben nagyon gyorsan megtérül, és használhatók kádtöltő vagy zuhany csaptelepként is.

Ha kisgyermek van a házban, akkor kézmosáshoz is érdemes hőfokszabályzós csapot vásárolni. Szinte nullára csökken a forrázás esélye, hiszen a csapból folyó vízsugár a szabályzó kar elmozdításáig egyenletes hőmérsékletű marad.

Címkék: csaptelep

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 13. 08:49, péntek | PR

Kicsik és nagyok figyelem, kezdődhet az alkotás!

Mi az a játék, ami látszólag soha nem megy ki a divatból? Ami újra és újra megújul? Ami kicsiket és nagyokat egyaránt képes az asztalhoz vagy a szőnyegre ültetni?

2022. Május 12. 15:04, csütörtök | PR

Hogyan használjuk megfelelően a légkondit a kocsiban?

Amikor nyáron egymást követik a forró napok, úgy kap egyre nagyobb figyelmet autónkban a légkondicionáló.

2022. Május 10. 17:54, kedd | PR

Az ügyvédi hivatás és annak buktatói ügyfélszemmel

Napjainkban hatalmas számban (több, mint 12 ezren) praktizálnak ügyvédként hazánkban, és akkor még nem is beszéltünk az ügyvédjelöltekről.

2022. Május 03. 12:38, kedd | PR

Kórházat újít a Jánosik Kft.

Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) felújítását végezheti Miskolcon, csaknem 2 milliárd forintnyi értékben a Jánosik és Társai Kft.