Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. November 25. 12:00, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Csaptelepek a lakásban: milyet válasszunk és hova?

Csaptelepek a lakásban: milyet válasszunk és hova?

Kevés szó esik felújításkor, korszerűsítéskor a csaptelepek cseréjéről.

A legtöbben gyakran el is fáradnak, mire eljutnak a munkálatokban erre a pontra, pedig, ha alaposan átgondoljuk a csaptelep választást, akkor évente akár több száz liter vizet is megspórolhatunk. Lássuk, milyen lehetőségek adottak az egyes helyiségekben!

Konyhai csaptelepek: kétgombos vagy egykaros?

A kétgombos mosogató csaptelepek ugyan szinte rusztikusnak hathatnak – pláne egy mediterrán stílusú konyhában például -, de érdemes elkerülni ezt a típust a konyhában. Mosogatás közben sokkal nehezebben kezelhető a kétgombos csap: habos kézzel nehéz kinyitni, és a víz hőmérsékletét sem egyszerű eltalálni. A konyhába a szakértők is az egykaros változatokat javasolják, amelyek akár csuklóval is könnyen megnyithatók és a kívánt melegség is könnyebben beállítható, így a vízpazarlás is elkerülhető.

Csaptelep a mosdóban

A legnagyobb választási szabadság minden bizonnyal a mosdókagyló csaptelep kiválasztásnál adatik. A legtöbb fürdőben a kétgombos és egykaros csapok is jól mutatnak, ezen kívül pedig már csak azt kell eldönteni, hogy milyen extra funkciókat szeretnénk élvezni. A modern csaptelepek olyan anyagokból készülnek, amelyeket sokkal könnyebb tisztítani, és nem vízkövesednek annyira könnyen, mint a régi mosdócsapok.

Miért jók a termosztatikus csapok a kádba, zuhanyzóba?

A hőfokszabályzós csaptelepek hazánkban is egyre kedveltebbek. Ugyan az áruk magasabb, de termosztát funkciójuk előnyei miatt megéri ilyet választani a fürdőszobába. Működési elvük, hogy a kar segítségével mindig állandó hőmérsékletű és nyomású víz állítható be, így nem kell fürdés vagy zuhanyozás közben hirtelen forró, vagy netán hidegzuhanyra számítani.

Mivel megnyitásuk után néhány másodperccel már a kívánt vízhőmérsékletet használhatjuk, így sokkal kevesebb vizet pazarolunk. A termosztátos csaptelepeknek az ára ilyen értelemben nagyon gyorsan megtérül, és használhatók kádtöltő vagy zuhany csaptelepként is.

Ha kisgyermek van a házban, akkor kézmosáshoz is érdemes hőfokszabályzós csapot vásárolni. Szinte nullára csökken a forrázás esélye, hiszen a csapból folyó vízsugár a szabályzó kar elmozdításáig egyenletes hőmérsékletű marad.

Címkék: csaptelep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését