Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. November 25. 12:00, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Csaptelepek a lakásban: milyet válasszunk és hova?

Csaptelepek a lakásban: milyet válasszunk és hova?

Kevés szó esik felújításkor, korszerűsítéskor a csaptelepek cseréjéről.

A legtöbben gyakran el is fáradnak, mire eljutnak a munkálatokban erre a pontra, pedig, ha alaposan átgondoljuk a csaptelep választást, akkor évente akár több száz liter vizet is megspórolhatunk. Lássuk, milyen lehetőségek adottak az egyes helyiségekben!

Konyhai csaptelepek: kétgombos vagy egykaros?

A kétgombos mosogató csaptelepek ugyan szinte rusztikusnak hathatnak – pláne egy mediterrán stílusú konyhában például -, de érdemes elkerülni ezt a típust a konyhában. Mosogatás közben sokkal nehezebben kezelhető a kétgombos csap: habos kézzel nehéz kinyitni, és a víz hőmérsékletét sem egyszerű eltalálni. A konyhába a szakértők is az egykaros változatokat javasolják, amelyek akár csuklóval is könnyen megnyithatók és a kívánt melegség is könnyebben beállítható, így a vízpazarlás is elkerülhető.

Csaptelep a mosdóban

A legnagyobb választási szabadság minden bizonnyal a mosdókagyló csaptelep kiválasztásnál adatik. A legtöbb fürdőben a kétgombos és egykaros csapok is jól mutatnak, ezen kívül pedig már csak azt kell eldönteni, hogy milyen extra funkciókat szeretnénk élvezni. A modern csaptelepek olyan anyagokból készülnek, amelyeket sokkal könnyebb tisztítani, és nem vízkövesednek annyira könnyen, mint a régi mosdócsapok.

Miért jók a termosztatikus csapok a kádba, zuhanyzóba?

A hőfokszabályzós csaptelepek hazánkban is egyre kedveltebbek. Ugyan az áruk magasabb, de termosztát funkciójuk előnyei miatt megéri ilyet választani a fürdőszobába. Működési elvük, hogy a kar segítségével mindig állandó hőmérsékletű és nyomású víz állítható be, így nem kell fürdés vagy zuhanyozás közben hirtelen forró, vagy netán hidegzuhanyra számítani.

Mivel megnyitásuk után néhány másodperccel már a kívánt vízhőmérsékletet használhatjuk, így sokkal kevesebb vizet pazarolunk. A termosztátos csaptelepeknek az ára ilyen értelemben nagyon gyorsan megtérül, és használhatók kádtöltő vagy zuhany csaptelepként is.

Ha kisgyermek van a házban, akkor kézmosáshoz is érdemes hőfokszabályzós csapot vásárolni. Szinte nullára csökken a forrázás esélye, hiszen a csapból folyó vízsugár a szabályzó kar elmozdításáig egyenletes hőmérsékletű marad.

Címkék: csaptelep

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.

2021. November 15. 15:54, hétfő | PR

Klasszikus vagy tolóajtók: Melyiket válasszuk?

A beltéri ajtók ma már sokféle kivitelben, színben és dekorációban kaphatók. Azonban leegyszerűsítve klasszikus és tolóajtókra oszthatók. Hogyan válasszuk ki a megfelelő ajtót otthonunkba, és melyek az aktuális trendek?

2021. November 15. 14:33, hétfő | PR

Az egyik legnépszerűbb okos eszköz, az okosóra

Napjaink egyik legnépszerűbb okos kiegészítője, az okosóra.