Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Szeptember 21. 22:31, péntek | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Csicsergő szemle

Csicsergő szemle

Az Újvárosi művelődési házban szeptember 21.-én, péntek reggeltől látogatható a díszmadárkiállítás, amelyet néhány családi program is kísér.

Különböző színkavalkádban pompáznak a főként trópusi vidékről származó díszmadarak Győrben. A Liget utcai madárkiállításon közelebbről is megismerkedhetünk a különféle fajokkal ,sőt a tárlatvezetés során megtudhatjuk azt is, hogyan kell egyes példányokat gondozni; hátha a tombolán a szerencse hoz nekünk egy papagájt, netalántán a madárbörzén szeretünk bele egy kis pintybe vagy kanáriba akit befogadnánk otthonunkba.

A kiállítást péntek reggel óvodás és iskolás csoportok is megtekinthették, ezután kezdődött zárt ajtókon belül a madarak bírálata, ahol is eldől, melyik példány lesz a győztes díszmadár idén. 22-én és 23.-án bárki megtekintheti a csicsergő csapatot ezzel párhuzamosan a rajzpályázatra érkezett alkotásokat is megtekinthetik és a kísérő programokon is részt vehetnek az érdeklődők. Az udvaron gyerekprogramokkal várják az aprótalpúakat , valamint lesz tombola, közönségszavazás, solymászbemutató, és ragadozó madár simogatás.

Kellemes családi programot és kikapcsolódást ígér a kiállítás, aki teheti, látogasson el és töltődjön fel az énekesmadarak éltető hangjaival.

Fotó: Nagy Péter

Címkék: madárkiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.

2024. Augusztus 10. 08:12, szombat | Helyi

Már a Pannonhami Borvidéken is szüretelnek

Két-három héttel hamarabb kezdődött a szüret.

2024. Augusztus 10. 07:12, szombat | Helyi

Benkovich-ügy folytatódik: az alapítványokkal csörtéznek a felek

A plébános nyugdíjazása nagy viharokat kelt, egyre nagyobbakat. Az Egyházmegye, illetve az Apor-iskola, valamint a templom és idősotthon alapítványának kuratóriuma is közleményben reagált egymás állításaira.